مهاجرت گسترده ستارگان به کهکشان همسایه راه شیری!

ستارهشناسان برای نخستین بار شواهدی از یک مهاجرت گسترده ستارگان در گذشتههای دور پیدا کرده و دریافتند که بیش از ۷ هزار ستاره در کهکشان آندرومدا (Andromeda)، همسایه کهکشان راه شیری، حدود ۲ میلیارد سال پیش به درون این کهکشان مهاجرت کردهاند.
کهکشانها در طول زمان از طریق ادغام با کهکشانهای دیگر بزرگتر میشوند. کهکشان راه شیری نیز به آرامی کهکشان بزرگ «ابرهای ماژلان» (Magellanic Clouds) و کهکشان کوتوله کماندار (Sagittarius Dwarf Spheroidal) را به سمت خود جذب میکند.
مشاهدات جدید از کهکشان آندرومدا و مهاجرت ستارگان به درون کهکشانها توسط تلسکوپ ابزار طیفسنجی انرژی تاریک (DESI)
آزمایشگاه ملی لارنس برکلی (LBL) آمریکا انجام شده که برای سنجش تاثیر ماده تاریک بر گسترش کیهان ساخته شده است. DESI این کار را از طریق گردآوری طیفهای نوری از دهها میلیون کهکشان و دوراختر (Quasars) و سپس ایجاد نقشه سه بعدی از نتایج آن انجام میدهد.
ستارگان کهکشان آندرومدا
دانشمندان برای اولین بار با کمک DESI نقشهای جزئی از ستارگان در کهکشان آندرومدا در اختیار دارند. این نقشه شامل حرکات نزدیک به ۷۵۰۰ ستاره در بخش هاله داخلی کهکشان مذکور، تاریخ آنها را افشا میکند.

این مشاهدهها نشان داده است که حدود ۲ میلیارد سال پیش یک کهکشان دیگر با آندرومدا ادغام شده است. موقعیت و حرکات در حدود ۷۵۰۰ ستارهای که DESI اندازهگیری کرده نشان میدهد آنها از یک کهکشان دیگر آمدهاند. ستارهشناسان از لحاظ تئوری میدانستند که آندرومدا و سایر کهکشانها تا این حد بزرگ هستند، اما اکنون شواهد بیشتری از این امر کشف شدهاند.
کهکشان راه شیری نیز در زمانی بین ۸ تا ۱۰ میلیارد سال پیش چنین ادغام مشابهی را تجربه کرده است. منشا و مبدا بسیاری از ستارگان در هاله کهکشان راه شیری در یک کهکشان دیگر بوده و بر اثر آن ادغام، در گذشتههای بسیار دور به کهکشان راه شیری پیوستهاند.
ستارهشناسان از طریق رصد و مشاهده دقیق این ادغام مشابه و متاخر در کهکشان آندرومدا میتوانند به دانش بیشتری درباره سابقه باستانی کهکشان راه شیری برسند.
باشه
شرایطش چیه ما هم بریم خدایی دیگه اینجا سخت شده زندگی