اولین سلفی از سفر فضاپیمای ناسا به ماه را ببینید

0 4,814

اولین تصویر فضاپیمای ماموریت آرتمیس-۱ (Artemis-1) ناسا در مسیر رسیدن به ماه به زمین ارسال شد. روز چهارشنبه ۱۶نوامبر (۲۵آبان)‌ کپسول بدون سرنشین اوریون (Orion) همراه فضاپیمای غول‌پیکر SLS به فضا رفت تا سفر ۲۵ روزه به ماه را آغاز کند. آرتمیس نام برنامه بازگشت به ماه ناسا است که این سازمان طی آن قصد دارد انسان از جمله یک زن را به قمر زمین برگرداند.

تصویری که به زمین ارسال شده در حقیقت سلفی اوریون بوده که ۹ ساعت پس از پرتاب به وسیله یکی از سخت‌افزار‌های کپسول ثبت شده است. در این تصویر یک پنل خورشیدی کامل و بخشی از پنل خورشیدی دوم و هنچنین سامانه مانور مداری (در سمت چپ سلفی) دیده می‌شود.

کپسول در زمان ثبت سلفی در ارتفاع ۹۲ هزار کیلومتری زمین (تقریبا یک‌چهارم مسافت بین زمین و قمر آن) قرار داشته است. در تصویر زیر این تصویر را مشاهده می‌کنید.

اولین سلفی ماموریت آرتمیس-۱ در مسیر رسیدن به ماه
اولین سلفی ماموریت آرتمیس-۱

ساندرا جونز (Sandra Jones)، سخنگوی ناسا، می‌گوید: «این منظره از زمین که از فضاپیمایی مسافربری ثبت شده است، آخرین بار در سال ۱۹۷۲ در جریان واپسین ماموریت آپولو در تقریبا نیم‌قرن پیش دیده شد.» برای مطالعه حقایقی جذاب از ماموریت آپولو ۱۱ کلیک کنید.

داخل فضاپیمای اوریون

ناسا علاوه بر عکس سلفی اوریون، تصویر دیگری از داخل کپسول نیز منتشر کرده است که یک مانکن را در لباس نارنجی روی صندلی فضانورد نشان می‌دهد. در فضای داخل کپسول، سخت‌افزار آزمایش کالیستو (Callisto) نیز به چشم می‌خورد که مشارکتی با همراهی شرکت آمازون برای آزمودن الکسا (Alexa)، فناوری دستیار مجازی در فضاست. همچنین در سمت راست تصویر، یکی از پنجره‌های اوریون را می‌توان دید.

داخل فضاپیمای اوریون
درون فضاپیمای اوریون

بر اساس بیانیه ناسا، دو دوربین دیگر در داخل فضاپیما قرار دارند که یکی از آن‌ها از پنجره جلوی کپسول به بیرون نگاه می‌کند و دیگری از پنجره دریچه بالایی نظاره‌گر بیرون است. این دوربین پس از پرتاب صحنه دور انداختن سامانه لغو پرتاب کپسول را ثبت کرد و هنگام فرود نیز شاهد گشوده‌ شدن چتر نجات فضاپیما خواهد بود.

فضاپیمای اوریون دوشنبه ۳۰‌آبان به نزدیک‌ترین فاصله‌اش از ماه خواهد رسید و سپس پیش از بازگشت به زمین، چندین روز مشغول گردش به دور ماه خواهد بود. ماموریت آرتمیس-۱ در نهایت یکشنبه‌ ۲۰آذر به پایان می‌رسد.

منبع zoomit mehrnews wikipedia
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=70976
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها