فضانوردان چین در فضا برنج و شاهی پرورش دادند

فضانوردان چین در ایستگاه فضایی ملی این کشور به نام تیانگونگ (Tiangong) موفق به کشت و پرورش بذرهای برنج و شاهی شدند. این آزمایش اولین مورد در نوع خود محسوب میشود که با هدف تولید چرخه زندگی کامل گیاه، با یک بذر شروع میشود و با گیاه بالغ که دانههای جدیدی تولید میکند، به پایان میرسد.
ژنگ هویکیونگ (Zheng Huiqiong)، از آکادمی علوم چین (CAS)، میگوید: «اگر بخواهیم روی مریخ فرود بیاییم و به کاوش در سیاره سرخ بپردازیم، آوردن غذا از زمین برای یک سفر طولانی و ماموریت فضانوردان در فضا کافی نیست. ما باید منابع غذایی پایدار برای اکتشافات فضایی بلندمدت خود پیدا کنیم.»
به گفته ژنگ از زمان شروع آزمایش برنج در ۲۹ژوئیه، نهالهای بذری برنج شاخهبلند به اندازه حدود ۳۰ سانتیمتر رسیدهاند و نهالهای بذری نوع دیگری رنج نوع کوچک، حدود ۵ سانتیمتر رشد کردهاند.
رشد گیاهان در فضا
بذرهای برنج در آزمایشگاه فضایی ونتیان (Wentian) رشد یافتند که اوایل تابستان ۲۰۲۲ به مدار پرتاب و به ایستگاه فضایی چین متصل شد. فضانوردان به نظارت بر گیاهان ادامه خواهند داد و در صورت موفقیتآمیز بودن آزمایش، بذرهای تازه تولیدشده را جمعآوری کرده و برای مطالعات بیشتر به زمین خواهند آورد.
علاوه بر این، طی آزمایشهای رشد شاهی در ماژول آزمایشگاه ونتیان نیز تاکنون شاهی چهار برگ تولید شده است. شاهی به عنوان یک نمونه معرف برای گونه سبزیجات برگ سبز مانند کلزا، کلم و کلم غنچهای و برنج به عنوان نمونه معرف محصولاتی مانند گندم و ذرت کاشته شده است.
به گفته آکادمی علوم چین، در حال حاضر تنها چند محصول مانند گندم و نخود، تحت آزمایش کامل چرخه زندگی در فضا قرار گرفتهاند. ژنگ ادامه میدهد: «ما میخواهیم به بررسی این موضوع بپردازیم که نیروی گرانش نزدیک به صفر چگونه میتواند بر زمان شکوفهدار شدن گیاه در سطح مولکولی تاثیرگذار باشد و اینکه آیا میتوان از چنین محیطی برای کنترل فرآیند مربوطه استفاده کرد یا خیر.»