حامل فضایی غولپیکر ناسا برای پرتاب به سوی ماه آماده میشود
مجموعه حامل و فضاپیمای آرتمیس-۱ (Artemis-1) ناسا با موفقیت بر سکوی پرتاب پایگاه فضایی کندی (Kennedy) در ایالت فلوریدا قرار گرفتند تا برای ماموریت سفر به ماه آماده شوند. آرتمیس-۱ یک پرواز آزمایشی بدون سرنشین بوده که برای بررسی عملکرد حامل عظیم SLS و فضاپیمای اوریون (Orion) طراحی شده است. عملیات مذکور برای ۲۹اوت (۷شهریور) برنامهریزی شده و حامل SLS قرار است فضاپیمای اوریون را به مدار ماه بفرستد.
هرچند نخستین ماموریت برنامه آرتمیس بدون حضور فضانوردان انجام میشود، اما یک مانکن برای بررسی شرایط فیزیولوژیکی بدن فضانوردان، دو شخصیت کارتونی معروف و یک حافظه رایانهای که نام مردم در آن ذخیره شده است، در این سفر به مدار ماه فرستاده میشوند. ناسا امیدوار است که در صورت موفقیت ماموریت آرتمیس-۱، در سال ۲۰۲۴ ماموریت سرنشیندار آرتمیس-۲ را روانه مدار قمر زمین کند و بعد از آن تا سال ۲۰۲۵ با ماموریت آرتمیس-۳ پس از چند دهه دوباره انسان را روی ماه فرود بیاورد.
حامل فضایی SLS
حامل فضایی دو مرحلهای SLS ناسا که قرار است برای اکتشاف فضای عمیق از جمله در برنامه بازگشت به ماه ناسا و سپس اعزام انسان به مریخ از آن استفاده شود، با طول کلی ۱۱۱.۲۵ متر، قابلیت حمل ۱۳۰ تن محموله به مدار لئو را دارد. قطر مراحل اول و دوم این حامل بهترتیب ۸.۴ متر و ۵ متر است و هر دو مرحله آن از اکسیژن مایع و هیدروژن مایع بهعنوان سوخت بهره میبرند.
زمان احتراق مرحله اول آن ۴۸۰ ثانیه بوده و میتواند ۷۴۴۰ کیلونیوتن نیروی رانش تولید کند. ناسا برای توسعه حامل فضایی مذکور بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار بودجه صرف کرده است و پیشبینی میشود هر بار پرتاب SLS تقریبا ۲ میلیارد دلار هزینه دربرداشته باشد.