ماجرای شگفت انگیز از روزتا و فیله+فیلم
فیله ، ربات کاوشگر آژانس فضایی اروپا است که همراه فضاپیما رزتا ۱۲ نوامبر ۲۰۱۴ بر سطح دنبالهدار ۶۷ پی/چوریوموف-گراسیمنکو فرود آمد.
کاوشگر فیله ساعت ۹:۳۵ دقیقه روز چهارشنبه ۱۲ نوامبر به وقت اروپای مرکزی برای فرود بر سطح ستارهٔ دنبالهدار از حامل خود فضاپیمای رزتا در فضا رها شد، و پس از هفت ساعت کاهش ارتفاع سرانجام بر روی دنبالهدار ۶۷پی فرود آمد.فرودش بر دنباله دار در حدود ساعت ۱۶:۰۵ گرینویچ تأیید شد. فیله موفق شد به مدت ۶۰ ساعت بر روی این جرم فضایی به پژوهش و نمونهبرداری و ارسال داده بپردازد تا اینکه باتری آن تمام شد. فرود فیله بر روی جرم فضایی با مشکلاتی روبهرو شد به طوری که چنگکهای اتصال آن به سطح دنبالهدار عمل نکرده و باعث شدند که این کاوشگر دو بار از جای خود کنده شده و در یک شکاف فرود بیاید که این امر باعث نرسیدن آفتاب کافی به صفحات سلول خورشیدی آن شد.فیله در ۱۴ ژوئن ۲۰۱۵ (۲۴ خرداد ۱۳۹۴) با نزدیکتر شدن دنبالهدار به خورشید و افزایش ساعتهای نورگیری، دوباره به کار افتاد. اما در تاریخ ۹ ژوئیه ۲۰۱۵ (۱۸ تیر ۱۳۹۴) بار دیگر تماس با کاوشگر فیله بار دیگر قطع شد.
فرود نرم این فضاپیما بر روی دنبالهدار ۶۷ پی/چوریوموف-گراسیمنکو به عنوان برترین دستاورد علمی ۲۰۱۴ از سوی مجله معتبر ساینس برگزیده شد.نمایندگان مجله ساینس در بیانیهای اعلام کردند:
اگرچه فرود کاوشگر سختتر از انتظارات پیشین بود و فیله در جایی دورتر از هدفش فرود آمد، در هر صورت این نخستین فرود نرم بر روی یک دنبالهدار به شمار میرود. دادههای این دو کاوشگر فضایی تا به این لحظه درک بهتری از شکلگیری و تکامل چنین دنبالهدارهایی ارائه کرده است.