اعماق پنهان ماه با الگوریتم‌های یادگیری عمیق کشف شد

0 143

دانشمندان با برنامه‌نویسی الگوریتم‌های یادگیری عمیق (Deep learning) دریافتند مناطقی از ماه که به صورت دائمی در سایه قرار دارند، حاوی مخازن یخی ضخیم هستند. این مخازن یخی می‌توانند جزئیات شکل‌گیری منظومه شمسی را در اختیار دانشمندان قرار دهند.

در همین رابطه بخوانید: آیا ماه سرانجام از مدار خود خارج خواهد شد؟

مناطق مذکور قادرند به بازدیدکنندگان آینده در ساخت سوخت و منابع دیگر مورد نیاز کمک کنند. عکاسی از نواحی یادشده به کمک ماهواره‌هایی که به دور ماه می‌چرخند، کار بسیار دشواری است. فوتون‌های (ذره‌های نور) معدودی که از این نواحی منعکس می‌شوند، اغلب تحت تاثیر نویزهای ثابت دوربین و اثرات کوانتومی درون فضا قرار می‌گیرند.

الگوریتم یادگیری عمیق قادر به کشف ماه است!

اکنون دانشمندان موفق شده‌اند تا به کمک یک الگوریتم‌ یادگیری عمیق، میزان این تداخل را کاهش دهند و نگاهی به این مناطق تاریک بیندازند. والنتین بیکل (Valentin Bickel)، سیاره‌شناس موسسه ماکس پلانک (Max Planck Institute) آلمان، می‌گوید: «تصاویر به‌ دست‌آمده ما را قادر می‌سازد تا ویژگی‌های این نواحی مانند شکل دهانه‌ها و صخره‌ها را شناسایی کنیم.»

نیمه تاریک ماه
نیمه تاریک ماه در مقایسه با نیمه دیگر

محققان از حدود هفتاد هزار تصویر از مناطق کاملا تاریک ماه همراه با جزئیات مربوط به دما و موقعیت دوربین در مدار استفاده کردند تا بتوانند این الگوریتم را بنویسند. برای افزایش دقت این الگوریتم، دانشمندان نویزهای فضایی را مطالعه کردند که بر حرکت فوتون‌ها در محیط اثرگذارند.

در این مرحله، میلیون‌ها عکس ماه با نور خورشید با نتایج به دست‌آمده از الگوریتم مورد مقایسه قرار گرفت. ایگناسیو لوپز (Ignacio Lopez)، مهندس ناسا، می‌گوید: «استفاده از این مقایسه در شبیه‌سازی مناطق تاریک بسیار ضروری است؛ زیرا در تصاویر به دست‌آمده، هیچ نور خورشیدی در این نواحی وجود ندارد.» علاوه بر این محققان از الگوریتم خود برای تجزیه‌وتحلیل اندازه دهانه‌ها و تخته سنگ‌هایی در سطح ماه استفاده کرده‌اند که ممکن است در ماموریت آرتمیس (Artemis) ناسا کاوش شوند.

منبع digiato
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=65339
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها