چین دو ماهواره تحقیق و توسعه به فضا پرتاب کرد
چین دو ماهواره تحقیق و توسعه را به وسیله ماهوارهبر لانگ مارچ-۶آ (Long March-6A) به مدار خورشید آهنگ فرستاد. این عملیات روز سهشنبه ۲۹مارس (۹فروردین) ساعت ۰۹:۵۰ به وقت گرینویچ از پایگاه فضایی تاییوان (Taiyuan) در شمال چین انجام گرفت و طی آن ماهوارههای پیوجیانگ-۲ (Pujiang-2) و تیانکون-۲ (Tiankun-2) به فضا پرتاب شدند.
پیوجیانگ-۲ را آکادمی فناوری پرواز فضایی شانگهای (Shanghai Academy of Spaceflight Technology) چین ساخته است و ماموریت آن پایش ماهوارهای زمین، ارزیابی منابع آن و انجام برخی وظایف دیگر عنوان شده است. ماهواره پیوجیانگ-۱ در سال ۲۰۱۵ در مدار قرار گرفته بود. البته مشخص نیست که این دو ماهواره با یکدیگر مرتبط خواهند بود یا خیر.
ماهواره دیگر یعنی تیانکون-۲ را شرکت علوم و صنایع هوافضای چین (China Aerospace Science and Industry Corporation) با هدف آزمایش فناوریهای مربوط به مطالعه محیط فضایی ساخته است. ماهواره تیانکون-۱ در سال ۲۰۱۷ پرتاب شده بود که ماموریت آزمایش یک باس ماهوارهای کوچک را نیز برعهده داشت.
ماهواره جدید، کوچکتر و ارزانتر از ماهواره اول است و در عین حال همان کارآیی را ارائه میدهد. این ماهواره برای آزمایش فناوریهایی مانند الگوریتمهای جدید کنترل مداری، مواد روکش انعطافپذیر چند منظوره و تصویربرداری اپتیکال (نوری) در مدار قرار گرفته است.
ماهوارهبر لانگ مارچ-۶
لانگ مارچ-۶ که در این ماموریت از آن استفاده شد، یک ماهوارهبر سه مرحلهای سوخت مایع بوده که با وزنی معادل ۱۰۳ تن، ۲۹ متر طول دارد. همچنین قطر مرحله اول آن ۳.۳۵ متر و قطر مراحل دوم و سوم آن ۲.۲۵ متر است. لانگ مارچ-۶ را آکادمی فناوری پروازهای فضایی شانگهای ساخته و قادر به انتقال ۱۰۸۰ کیلوگرم محموله به مدار خورشیدآهنگ است.
این ماهوارهبر از دی متيل هيدرازين نامتقارن (UDMH) و دینیتروژن تتراکسید بهعنوان سوخت بهره میبرد. اولین ماموریت لانگ مارچ-۶ در سال ۲۰۱۵ صورت پذیرفته و با احتساب این عملیات تاکنون ۹ بار به فضا پرتاب شده است که همه آنها موفق بودهاند.