خورشید میزبان دو ماموریت جدید ناسا خواهد بود

0 258

ناسا قصد دارد طی دهه آینده میلادی دو ماموریت جدید برای مطالعه خورشید انجام دهد تا اطلاعات بیشتری در مورد این ستاره و طوفان‌های خورشیدی (Solar Winds) به‌دست آورد. این پروژه‌ها با نام‌های هلیوسوارم (HelioSwarm) و میوس (MUSE سرواژه Multi-Slit Solar Explorer) به بهبود پیش‌بینی آب‌وهوای فضایی شامل شراره‌های خورشیدی که به سمت زمین می‌آیند و باعث ایجاد طوفان‌های ژئومغناطیسی (Geomagnetic Storm) در جو می‌شوند، کمک می‌کنند.

در همین رابطه بخوانید:‌ خورشید برای اولین بار توسط یک کاوشگر لمس شد

طوفان‌های خورشیدی جریانی از ذره‌های یونی (پلاسما) پرانرژی هستند که از طرف خورشید به فضا در تمام جهت‌ها ساطع می‌شوند. این طوفان‌ها در برخورد با سطوح فوقانی جو زمین ایجاد شفق قطبی و گاهی تداخل جریان‌های برق و سامانه‌های را به همراه دارند. طوفان‌های خورشیدی همچنین برای سلامت فضانوردان خطرناکند و با نتایج این ماموریت‌ها می‌توان از آن‌ها بهتر محافظت کرد.

ماموریت میوس با بودجه‌ ۱۹۲ میلیون دلاری به دانشمندان کمک می‌کند تا عوامل برانگیخته شدن تاج خورشید را که بیرونی‌ترین بخش جو آن است، درک کنند. طی این ماموریت محققان به مطالعه فوران‌های این لایه می‌پردازند و با استفاده از یک طیف‌سنج، بینش جدیدی در مورد فیزیک جو خورشید فراهم می‌کنند. آن‌ها از این ابزار برای رصد تشعشع‌های شدید ماورابنفش نشات‌گرفته از خورشید بهره می‌برند.

ناسا خورشید
هلیوسوارم

ماموریت هلیوسوارم نیز با بودجه‌ ۲۵۰ میلیون دلاری، شامل یک فضاپیما و هشت ماهواره کوچک بوده که با یکدیگر هماهنگ هستند. آن‌ها با هم اولین اندازه‌گیری‌ چند مقیاسی در فضا از نوسان‌های میدان مغناطیسی و حرکت بادهای خورشیدی را به انجام خواهند رساند.

منبع isna
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=64451
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها