۴۰ ماهواره استارلینک در اثر طوفان ژئومغناطیسی نابود شدند+فیلم
حدود ۴۰ ماهواره اینترنتی استارلینک (Starlink) شرکت اسپیسایکس (SpaceX) در اثر طوفان ژئومغناطیسی (Geomagnetic Storm) آسیب جدی دیدهاند و احتمالا به جای رسیدن به مقصد، در جو زمین خواهند سوخت. طوفان ژئومغناطیسی یک رویداد آبوهوایی فضایی است که در آن ذرههای مغناطیسی خورشید به بیرون پرتاب شده و باعث خروج جرم از تاج خورشیدی (CME) میشوند.
در همین رابطه بخوانید: آیا امکان ورود اینترنت ماهوارهای به ایران وجود دارد؟
این طوفانها باعث گرم شدن جو و افزایش تراکم جوی در ارتفاعهای کماستقرار میشوند. دادهها نشان میدهد که سرعت و شدت طوفان باعث افزایش کشش اتمسفر تا ۵۰ درصد بیشتر از پرتابهای قبلی شده است. تیم استارلینک به ماهوارهها فرمان داده در حالت ایمن قرار گیرند تا کشش را به حداقل رسانده و بتوانند به صورت موثر در مقابل طوفان محافظت شوند. طوفان مذکور باعث انحراف حدود ۵۰ درصدی ماهوارهها از مدار مناسب خود به دور زمین شده و تلاش تیم مذکور برای بازگرداندن آنها به مدار و کاهش انحراف چندان موفق نبوده است.
تعداد پرتابهای اسپیسایکس به تازگی از ۲ هزار ماهواره عبور کرده است و این شرکت قصد دارد در نهایت ۱۲ هزار ماهواره را به فضا پرتاب کند؛ در نتیجه از دست دادن ۴۰ مورد از آنها احتمالا چندان چشمگیر نباشد. گفتنی است ماهوارههای خارجشده از مدار، خطر برخورد با سایر ماهوارهها را ندارند و با ورود به جو از بین میروند؛ بنابراین هیچ زبالهای در مدار ایجاد نمیشود و هیچ قطعه ماهوارهای به زمین برخورد نمیکند.
در این باره ویدئویی نیز منتشر شده، اما اسپیسایکس هنوز بهطور رسمی تایید نکرده است که این ویدئو ماهوارههای استارلینک را نشان میدهد. البته کارشناسان اظهار دارند که فیلم مذکور به زبالههای فضایی مربوط میشود و انحراف آنها با ماهوارههای استارلینک مطابقت دارد. احتمالا در روزهای آینده نیز نورافشانیهای بیشتری به دنبال نابود شدن ماهوارهها اتفاق بیفتد و حتی برخی از آنها ممکن است قابل رویت باشند، اما زمان و مکان دقیق آنها چندان مشخص نیست.