اسپیس‌ایکس دو ماهواره سنجشی را به‌همراه ماهواره‌های اینترنتی خود به فضا پرتاب کرد

0 159

شرکت اسپیس‌ایکس (SpaceX) دو ماهواره سنجشی از منظومه ماهواره‌ای بلک‌اسکای گلوبال (BlackSky Global) شرکت آمریکایی بلک‌اسکای (BlackSky) را به‌همراه ۴۸ ماهواره اینترنتی استارلینک (Starlink) روانه فضا کرد. این عملیات روز پنجشنبه ۲دسامبر (۱۱آذر) ساعت ۲۳:۱۲ به‌وقت گرینویچ از پایگاه فضایی کیپ کاناورال (Cape Canaveral) در ایالت فلوریدا و به‌وسیله ماهواره‌بر فالکون-۹ (Falcon-9) انجام گرفت.

ماهوار‌ه‌های بلک‌اسکای گلوبال با وزن ۵۶ کیلوگرم و عمر طراحی ۳ سال، از باس ماهواره‌ای اسکات (SCOUT) بهره می‌برند. این ماهواره‌‌ها مجهز به ابزاری موسوم به اسپیس‌ویو-۲۴ (SpaceView-24) بوده و قادر به تصویربرداری پانکروماتیک (سیاه و سفید) در چهار باند با قدرت تفکیک مکانی ۰.۹ تا ۱.۱ متر هستند. اولین ماهواره این منظومه سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شده و قرار است در نهایت ۶۰ ماهواره از منظومه مذکور در مدار لئو قرار گیرند.

ماهواره
نمای ماهواره‌های بلک‌اسکای گلوبال

با انجام ماموریت مذکور تعداد کل ماهواره‌های منظومه ماهواره‌ای استارلینک به حدود ۱۹۰۰ ماهواره رسید. هدف اسپیس‌ایکس از برپایی منظومه استارلینک، پوشش سراسری جهان توسط اینترنت ماهواره‌ای است. مطابق برنامه‌ریزی‌ها این منظومه ماهواره‌ای خدمات خود را به‌وسیله تقریبا ۱۲ هزار ماهواره و در صورت موفقیت برای اخذ مجوزهای لازم، توسط ۴۲ هزار ماهواره به جهان ارائه می‌دهد.

فالکون-۹ که هر بار پرتاب آن ۵۰ میلیون دلار هزینه دربردارد، حدود ۵۵۰ تن وزن داشته و قادر به انتقال نزدیک به ۲۳ تن محموله به مدار لئو است. ماهواره‌بر مذکور اولین بار در مه۲۰۱۸ به فضا پرتاب شد و با احتساب این ماموریت تاکنون ۱۳۰ بار به فضا پرتاب شده که ۲ مورد آن ناموفق بوده است. فالکون-۹ از نفت سفید اصلاح شده (RP-1) و اکسیژن مایع به‌عنوان سوخت استفاده می‌کند.

فالکون-۹ یک ماهواره‌‌بر بازگشت‌پذیر است و در این عملیات نیز مرحله اول آن بازیابی شد. ماهواره‌برها تا پیش از ساخت فالکون-۹ هیچکدام قابلیت استفاده مجدد نداشتند. این ماهواره‌برها تنها یک بار می‌توانند محموله‌ای را به فضا بفرستند و پس از آن در حین بازگشت به زمین از بین می‌روند. ازآنجایی‌که هزینه توسعه ماهواره‌برها بسیار بالاست، بازگشت‌پذیری آن‌ها و فرود موفقیت‌آمیزشان پس از پرتاب که امکان استفاده مجدد را فراهم می‌آورد، از اهمیت ‌به‌سزایی برخوردار است.

منبع rocketlaunch space wikipedia
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=62761
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها