سند راهبرد انگلستان در حوزه فضا منتشر شد

انگلستان ضمن انتشار سند راهبرد خود در حوزه فضا، برنامههایش برای پیشبرد این صنعت و تبدیل این کشور به یک قدرت بزرگ فضایی جهانی را اعلام کرد. راهبرد ملی فضایی پنج هدف کلی را برای انگلستان در قلمروی فضا ترسیم میکند که شامل رشد اقتصاد فضایی، ارتقای اعتبار بینالمللی، حمایت از تحقیقات و نوآوری، دفاع از منافع ملی و استفاده از فضا برای چالشهای ملی و جهانی مانند تغییرات آبوهوا میشوند.
برایناساس، اهداف مذکور با محوریت چهار عامل اصلی تحقق خواهند یافت؛ رشد بخش فضایی، افزایش همکاریهای بینالمللی، تبدیل شدن به یک ابرقدرت علم و فناوری و توسعه قابلیتها و خدمات فضایی پایدار. این راهبرد همچنین شامل ۱۰ حوزه است که بهگفته دولت انگلستان بیشترین فرصتها را ایجاد خواهند کرد؛ حوزههایی که از پرتابهای کوچک تا ارتقای پایداری فضا و استفاده از فناوری فضایی بهمنظور نوسازی سامانههای حملونقل را دربرمیگیرند.
جرج فریمن (George Freeman)، وزیر علوم انگلستان، میگوید: «در این راستا همکاریهای بینالمللی از جمله با اروپا و با وجود خروج این کشور از اتحادیه اروپا نقش مهمی دارند.» بهگفته وی، این امر در درجه اول از طریق آژانس فضایی اروپا (ESA) و همچنین توسط برخی برنامههای دیگر در قاره سبز انجام میشود. یکی از موارد کوتاه مدت برای چنین همکاریهایی نقش انگلستان در برنامه ماهوارههای رصد زمین کوپرنیک (Copernicus) خواهد بود که پروژهای مشترک میان ESA و اتحادیه اروپاست. فریمن از کوپرنیک بهعنوان بخشی حیاتی در راهبرد فضایی انگلستان یاد میکند.
راهبرد اعلامشده اطلاعات چندانی درباره بودجه دولت ارائه نمیدهد و بهگفته فریمن، بررسی هزینههای دولت در اکتبر سال جاری میلادی صورت میگیرد که جزئیات بیشتری را دربرخواهد داشت. بر اساس سند این راهبرد، بخش فضایی انگلستان در سال ۲۰۱۹ رقم ۱۶.۴ میلیارد پوند از کل اقتصاد فضایی جهان معادل ۲۷۰ میلیارد پوند را تولید کرد که سهمی ۶ درصدی برای انگلستان در حوزه اقتصاد فضایی در سطح جهان بهارمغان آورد.
مطابق پیشبینیها اقتصاد جهانی فضا تا سال ۲۰۳۰ با نرخ سالانه ۵.۶ درصد رشد میکند، درحالیکه اقتصاد فضایی بریتانیا در سالهای اخیر نرخ رشد سالانه ۴.۷ درصد را تجربه کرده است. بریتانیا چندین سال پیش اعلام کرد در نظر دارد ۱۰ درصد از سهم کل اقتصاد فضایی جهان را در اختیار داشته باشد که هنوز با این رقم فاصله دارد.