پرس تیوی با داشتن ماهواره مستقل میتواند قدرت رسانهای شود

محمدصادق کوشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، ضمن بیان موفقیتهای شبکه تلویزیونی پرس تیوی طی ۱۴ سال فعالیتش، نداشتن سیگنال و ماهواره مستقل ایرانی را از جمله مهمترین مشکلات این شبکه دانست. وی دراینباره گفت: «متاسفانه و باید محتوای پرس تیوی را از ماهوارههای اجارهای منتشر کنیم. داشتن ماهواره داخلی قطعا بر کیفیت محتوای این شبکه تلویزیونی هم تاثیرگذار است. بهبیاندیگر همین اجارهای بودن ماهوارههایی که امواج این شبکه را منتشر میکنند، دستوپای رسانه را میبندد.»
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: «در بررسی شبکههای خبری منطقه میتوان الجزیره انگلیسی قطر را مثال زد که محدودیتهای پرس تیوی را بهویژه در خصوص سیگنال مستقل ندارد؛ اما این تلویزیون را باید در قالب تکرار شبکههای غربی مانند سی ان ان، بی بی سی و فرانس ۲۴ دانست. شبکه الجزیره تلویزیونی خلاق نیست، هر چند زاویه دیدگاه آن با دیگر شبکهها متفاوت است و روایت جدیدی ارائه میکند.»
کارشناس مطالعات منطقهای گفت: «علیرغم اینکه پرس تیوی در قالب و فرم نوآوری داشته است، تا زمانی که ایران ماهواره مستقل نداشته باشد نمیتوانیم پرس تیوی را یک قدرت بزرگ رسانهای بدانیم، حتی اگر محتوای آن عالی باشد؛ چرا که در صورت نبود سیگنال مستقل، آن محتوای عالی بهخوبی به مقصد و جامعه هدف نمیرسد و زحمات موثر نخواهد بود. این نکته نشان میدهد چقدر به سیگنال مستقل نیاز داریم.»
کوشکی با بیان اینکه هیچ کشوری حتی روسیه و چین حاضر نیست برای ما ماهواره پرتاب کند، تاکید کرد: «اگر ما دارای ماهواره ایرانی باشیم، میتوانیم بسیاری از حقایق را بیان کنیم. بهعلاوه، ماهواره مستقل برای کشوری که خواهان زنده ماندن است یک ضرورت بهشمار میرود، چرا که در موضوعهای مختلفی مانند ناوبری دریایی و هوایی، ارتباطات و مخابرات، رصدهای زیست محیطی، نقشهنگاری، بررسی معادن، کانالهای بزرگ آبرسانی، سدسازی و هواشناسی نیز به ماهواره نیاز است.» بهگفته وی، اگر ماهواره نباشد در اصل کشور در بسیاری از مسائل تعطیل میشود و در آینده بدون ماهواره نمیتوانیم زندگی کنیم.