همکاری مجدد پکن – اسلام‌آباد برای پرتاب ماهواره تحقیقاتی به فضا

0 749

اسلام‌آباد اعلام کرد به‌زودی با همکاری چین یک ماهواره علمی و تحقیقاتی دیگر را نیز به فضا خواهد فرستاد.اسلام‌آباد به‌زودی یک ماهواره علمی و تحقیقاتی دیگر را روانه فضا خواهد کرد.
«ایاز عزیز» عضو ارشد سازمان هوا و فضا پاکستان با اعلام این خبر گفت: کشورهای محدودی در جهان هستند که به‌واسطه پیشرفت علمی توان فرستادن ماهواره به فضا رادارند. وی گفت: «ما به‌زودی یک ماهواره علمی و تحقیقاتی به فضا خواهیم فرستاد که سینسنگ نام دارد و حاصل تلاش شبانه‌روزی متخصصان داخلی و همچنین همکاری کشور چین هست.»

ایاز عزیز: «افزود این ماهواره اطلاعات تازه تغییرات آب و هوایی و… را به‌سرعت به زمین مخابره می‌کند و ما از آن در کشاورزی و صنعت بهره خواهیم برد.
وی اضافه کرد: پیش‌ازاین نیز ماهواره‌های متعددی به فضا فرستاده‌ایم و اینک تجربیات خوبی در این زمینه به دست آورده‌ایم.»

ایاز عزیز گفته است:«پس از موفقیت این کشور در ارسال نخستین ماهواره به فضا در سال 2011 ، نخستین ماهواره سنجش‌ازدور با امواج نوری تا مارس 2018 – اسفندماه سال جاری – به فضا ‌فرستاده می‌شود.»
ماهواره فرستاده‌شده به فضا از سوی پاکستان در سال 2011، برای مانیتور کردن منابع و مخازن زمینی، زمین‌های زراعی و کشاورزی و همچنین رصد و بررسی وضعیت آب‌وهوایی فرستاده شد.آن ماهواره پروژه‌ای مشترک بود که با همکاری وزارت ارتباطات پاکستان و برنامه‌های هسته‌ای این کشور انجام شد.

پاکستان پس از پایان جنگ با هند و پس از اتحاد دهلی و واشنگتن به لطف تنها شدن و تکیه به نیروهای بومی خود خیلی زود توانست نخستین کشور اسلامی باشد که ماهواره به فضا پرتاب می‌کند. «بدر1» نام این ماهواره 52 کیلویی بود که با کمک یک موشک به فضا پرتاب شد. این اتفاق در دهه 90 میلادی رخ داد. تمامی مراحل طراحی تولید و در کل فنّاوری این ماهواره کاملاً بومی و توسط متخصصین پاکستانی انجام‌شده بود که آزمایشی موفقیت‌آمیز را در پی داشت. پاکستان جزو هفت‌کشور نخست جهان در فناوری ماهواره هست.

 
منبع خبرگزاری تسنیم
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=4816
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها