انتشار کاملترین تصویر از مرکز کهکشان راهشیری

محققان کاملترین تصویر مرکز کهکشان راهشیری را با بهرهگیری از تلسکوپ فضایی اشعه ایکس چاندرا (Chandra) ناسا و رادیو تلسکوپ میرکات (MeerKAT) در آفریقای جنوبی تهیه کردند که از ۴۰۰ قسمت جداگانه تشکیل شده است. این تصویر یک اکوسیستم پرانرژی در مرکز کهکشان راهشیری را نشان میدهد که ۲۶ هزار سال نوری با زمین فاصله داشته و در آن بقایای ابرنواخترها، سیاهچالهها، ستارههای نوترونی و تودههای بزرگ ابرهای گازی دیده میشود.
در تصویر مذکور رنگهای نارنجی، سبز، آبی و بنفش انرژیهای مختلف اشعه ایکس از چاندرا و رنگهای یاسی و خاکستری دادههای میرکات را نشان میدهد. همچنین بهگقته دنیل وانگ (Daniel Wang)، محقق دانشگاه ماساچوست (University of Massachusetts) آمریکا، ویژگیهای این تصویر توسط نوارهای نازکی از میدانهای مغناطیسی بههم متصل میشوند. ناسا نیز حدس میزند این نوارها ممکن است هنگام تراز شدن میدانهای مغناطیسی در جهتهای مختلف بهیکدیگر برخورد کرده، سپس دور هم پیچ خورده و اینگونه شکل گرفته باشند.
بهعلاوه، در این تصویر حبابهای انفجاری بزرگی از انرژی مشاهده میشود که در سرتاسر کهکشان راه شیری کشیده شدهاند. درحالحاضر دانشمندان نحوه دقیق تشکیل چنین حبابهایی را نمیدانند، اما ممکن است همه آنها به یک واقعه انفجاری در چند میلیون سال پیش بازگردند.