علت ناکامی ماموریت فضایی ماهواره‌بر”الکترون” اعلام شد

0 765

شرکت آمریکایی “راکت لب”، علت ناکامی ماموریت رسیدن ماهواره‌بر “الکترون” به مدار زمین را اعلام کرد.

شرکت آمریکایی “راکت لب” (Rocket Lab) اعلام کرده علت ناکامی ماهواره‌بر “الکترون” این شرکت در رسیدن به مدار زمین، به خاطر بروز اشتباه در عملکرد تجهیزات زمینی و نه خود ماهواره‌بر بوده است.

 بررسی دوماهه این شرکت با نظارت سازمان هوانوردی آمریکا برای یافتن علل این ناکامی نشان داد مشکل در تجهیزات پیمانکار سوم این پروژه بوده است.

در تاریخ 25 می(4 مرداد)، ماهواره‌بر بدون سرنشین “الکترون” از “مجموعه پرتاب راکت لب 1” واقع در شبه‌جزیره ماهیای (Mahia) نیوزلند به فضا پرتاب شد و طبق آمارهای رسمی، ظرف سه دقیقه به ارتفاع 100 کیلومتری رسید. با این حال، پس از 4 دقیقه و در ارتفاع 224 کیلومتری، ارتباط تیم ماموریت با این سامانه قطع شد.

پس از تحلیل 25 هزار کانال داده در شرکت راکت لب در کالیفرنیا و آزمایش‌های زمینی مشخص شد ناپدید شدن داده‌های متعلق به تجهیزات پیمانکار سوم این پروژه موجب این حادثه شد. در واقع، مشکل در یکی از تجهیزات کلیدی بود که سیگنال‌های رادیویی را به داده‌هایی برای افسران تیم ایمنی تبدیل می‌کرد.

به دلیل ناتوانی در رفع این مشکل از جانب تجهیزات مزبور، داده‌های موقعیتی دریافت شده تا حد زیادی ناصحیح بودند؛  با این حال، داده‌های خود تجهیزات شرکت راکت لب، تحت تاثیر این اشتباه قرار نگرفتند.

این شرکت اعلام کرده جدای از این مشکل، قدم‌هایی برای ممانعت از تکرار این سانحه برداشته شده‌اند اما هیچ تغییر عمده‌ای در ماهواره‌بر الکترون لازم نبود و شرکت آزمایشگاه ماهواره‌بر به دنبال مونتاژ کردن چهار سامانه پرتاب دیگر است. همزمان ماهواره‌بر “الکترون” دیگری برای انتقال به نیوزلند جهت انجام پرتاب آماده است اما تاریخ انجام این ماموریت هنوز تایید نشده است.

ماهواره‌بر “الکترون” برای پرتاب کردن ماهواره‌های کوچک با وزن کمتر از 150 کیلوگرم به مدار زمین با هزینه حدود 4.9 میلیون دلار ساخته شده است. پرتاب آزمایشی این ماهواره‌بر 17 متری بخشی از برنامه تجاری – فضایی است که با هدف کاوش و دستیابی به اطلاعات صورت می‌گیرد.

منبع خبرگزاری ایسنا
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=3920
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها