ماموریت جدید ناسا جایی بین زمین و آسمان
دانشمندان می دانند که کره زمین کربن تنفس می کند، به ویژه از طریق گیاهانی که در هنگام سرسبز بودن کربن را از طریق فرآیند فتوسنتز جذب می کنند و بعد از ریختن برگ ها و یا خشک شدن آنها این فرآیند متوقف می شود. ناسا قصد دارد در این مورد تحقیق جدید انجام دهد.
تاکنون دانشمندان دیدگاه چندان دقیقی نسبت به این چرخه تنفس نداشته اند، اینجاست که ناسا و دانشگاه اوکاهاما به این موضوع ورود می کنند. آنها به زودی ماهواره ای با نام ” زمین گرد پایشگر چرخه کربن” را پرتاب خواهند کرد که هم درباره وضعیت سلامت گیاهی و هم تبادلات گازهای مهم ( دی اکسید کربن، منواکسید کربن و متان) بین زمین و اتمسفر تحقیق خواهد کرد.
این ماهواره در ارتفاع ۲۲ هزار مایلی بالای خط استوا قرار خواهد گرفت به طوری که هم تابش های فلورسانس خورشیدی ( که نشانه ای از تغییرات فشردگی گیاهی و فتوسنتز است ) و هم میزان گازهای موجود در اتمسفر را بررسی خواهد کرد. این ماهواره در حداقل تفکیک ۳ تا ۶ مایلی، حاکی از ” جزئیات بی سابقه ای” خواهد بود — که می تواند به ما نشان دهد که کربن از کجا می آید و به کجا می رود.
هنوز به زمان دقیق پرتاب این ماهواره اشاره نشده است. اما ناسا پیش بینی می کند که این ماموریت در طول ۵ سال آینده ۱۶۶ میلیون دلار هزینه داشته باشد. درست است که این مبلغ چندان کمی نیست، اما اگر منجر به فهم بهتر از ریتم طبیعی زمین و میزان تاثیر قطع درختان بر روی آن شود می تواند نتایج و مزیت های زیادی را در پی داشته باشد.