یک فرصت طلایی برای کارآفرینان و استارتآپهای فضایی
موسسهی فاندر (Founder Institute) قصد دارد که کارآفرینانی که ظرفیت حضور در عرصهی فضایی دارند را جذب کند و شبکهی جهانی خود را با پشتیبانی مالی از فعالان کارکشتهی صنعتی و استفاده از تجربیات آنها تقویت کند.
آدیو رسی (Adeo Ressi) موسس و مدیر اجرایی فاندر میگوید: «ما یک فراخوان جهانی را برای هرکس که در زمینهی فضا فعالیت میکند یا مشتاق به تاسیس یک شرکت فضایی است اعلام کردهایم. هدف ما که شاید اندکی رویاپردازانه به نظر برسد، ایجاد 500 شرکت فضایی تا سال 2025 میباشد.»
موسسهی فاندر از زمان آغاز به کار در سال 2009 تاکنون در 180 شهر برنامه داشته و با کمک به تاسیس حدودا 3000 شرکت تبدیل به یکی از بزرگترین محرکان استارتآپهای تکنولوژی در جهان شده است. اما رسی میگوید هیچکدام از این استارتآپها فضایی نبوده و آنها قصد دارند در برنامهی جدید خود این مشکل را مرتفع سازند.
در برنامهی جدید فاندر که استار (Star Fellow Program) نام دارد و از هفتهی پیش آغاز شد هرکس که به راهاندازی یک کسب و کار فضایی علاقه داشته باشد میتواند برای گرفتن پذیرش از این موسسه اقدام کند. موسسهی فاندر برای افرادی که ایدههای مناسب داشته باشند و در برنامه قبول شوند چندهزار دلار از طریق سرمایهگذاران هزینه میکند تا در یک فرصت سه و نیم ماهه ایدههای خود را به یک کسب و کار موفق تبدیل کنند. طی این مدت، افراد مذکور از تجربیات افرادی همچون ویل مارشال (Will Marshall) از موسسین شرکت پلنت (Planet)، باب ریچاردز (Bob Richards) از موسسین مون اکسپرس (Moon Express) و اریک اندرسون (Eric Anderson) از موسسین شرکت اسپیس ادونچرز (Space Adventures Ltd. and Planetary Resources) استفاده خواهند کرد.
رسی میگوید که فاندر شرکتکنندگان را پس از گذراندن دورهی سه و نیم ماهه، بین 9 تا 12 ماه پشتیبانی میکند تا در بازار موفق شوند و علاوه بر این، فرصت معرفی شرکت خود را به بازیگران مهم عرصهی فضا داشته باشند.
به اعتقاد آدیو رسی، افرادی همچون ایلن ماسک و ویل مارشال نشان دادهاند که کارآفرینان در عرصهی فضا میتوانند به موفقیت قابل توجهی برسند اما این موفقیت به تنهایی و بدون پشتیبانی حادث نمیشود. وی میگوید: «برای اکتشاف فضا نیازمند نوآوریهای مختلف در زمینههای پشتیبانی حیات، تولید غذا و اکتشاف مواد هستیم و این مهم بدون تلاش مجموعهای بزرگ از نوآوران و کارآفرینان امکانپذیر نیست.»