بالگرد ناسا در ششمین پرواز خود با مشکل مواجه شد
بالگرد نبوغ (Ingenuity) مریخنورد استقامت (Perseverance) ناسا در ششمین پرواز خود در جو مریخ با مشکلی اساسی در ناوبری و کنترل پرواز مواجه شد، اما در نهایت توانست با موفقیت بر سطح سیاره سرخ فرود آید. این بالگرد قرار بود تا ارتفاع ۱۰ متری بالا برود، سپس ۱۵۰ متر بهسمت جنوب غرب و بعد از آن ۱۵ متر بهسمت جنوب حرکت کند؛ همزمان عکسهایی از نمای غربی تهیه کرده و در نهایت پیش از فرود، ۵۰ متر را بهسمت شمال شرقی بپیماید.
بهگفته هدایتکنندگان نبوغ در ابتدا همه چیز خوب پیش رفت، اما ۵۴ ثانیه پس از پرواز، بالگرد دچار مشکلی شد که جریان انتقال تصاویر را از دوربین ناوبری به رایانه داخلی قطع کرد. این موضوع باعث از بین رفتن یک عکس دوربین ناوبری شد، اما از آن مهمتر باعث شد تا همه تصاویر بعدی دوربین ناوبری با برچسب زمانی نادرست به رایانه فرستاده شوند. بالگرد ناسا در نهایت موفق شد با گذر از این چالش، در فاصله حدودا ۵ متری نقطه درنظر گرفتهشده برای فرود بنشیند.
تصویر مریخنورد استقامت از نبوغ پس از ششمین پرواز
نبوغ بهجز سامانه پرواز به تجهیزات خاص دیگری برای انجام تحقیقات مجهز نشده است و به جمعآوری نمونه یا تحلیل خاصی نمیپردازد. در واقع هدف ناسا از اعزام نبوغ به این ماموریت، بررسی شرایط پرواز در اتمسفر رقیق و نازک مریخ است. نبوغ دارای ۱.۸ کیلوگرم وزن بوده و بخش مهمی از ماموریت ۲.۷ میلیارد دلاری استقامت محسوب میشود.
بنابر اعلام آزمایشگاه پیشرانش جت (JPL) ناسا، بالگرد مذکور که سرعت آن به ۳۶ کیلومتر بر ساعت میرسد، تا زمان استقرار در دهانه جزرو (jezero) مریخ برای تامین انرژی به کاوشگر وابسته بود؛ اما پس از آن از طریق پنل خورشیدی انرژی مورد نیازش را تامین میکند. این پنل روی پروانههای دو قلویی نصب شده که خلاف جهت هم میچرخند. پروانههای این بالگرد نیروی کافی را برای به پرواز درآوردن آن تولید میکنند. نبوغ اولین وسیلهای محسوب میشود که انسان توانسته آن را بر فراز سطح سیارهای بهجز زمین بهپرواز درآورد.