طول بلندترین روز در منظومه شمسی با دقت بیشتری نسبت به قبل اندازهگیری شد

بنابر مطالعه نشریه نیچر استرونومی (Nature Astronomy) مشاهدات رادیویی سیاره زهره اطلاعات تازهای درباره طول دقیقتر روز و قطر هسته آن آشکار کرده است. طبق مطالعه مذکور قطر هسته سیاره زهره حدود ۷ هزار کیلومتر بوده و هر چرخش آن به دور خودش ۲۴۳.۰۲۲۶ روز زمینی طول میکشد که بلندترین روز در منظومه شمسی بهحساب میآید. همچنین مطالعه یادشده برخلاف برآوردهای قبلی بیشتر به دادههای رصدی استوار بوده است تا مدلسازی رایانهای. پژوهشگران برای این کار ۲۱ بار از آنتن گلدستون (Goldstone) ناسا در صحرای موهاوی (Mojave) ایالت کالیفرنیا، امواج رادیویی به سوی زهره فرستادند و پژواک آن را در رصدخانههای گلدستون و گرین بانک (Green Bank) مطالعه کردند.
بهگفته جین-لوک مارگوت (Jean-Luc Margot)، محقق دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس (University of California, Los Angeles) آمریکا، هسته زهره تقریبا از آهن و نیکل تشکیل شده، اگرچه مشخص نیست که جامد یا مذاب است و همچنین شیب محور زهره نیز حدود ۲.۶۴ درجه محاسبه شد؛ این یعنی سیاره مذکور در محور خود تقریبا عمودی میچرخد و فصلهای قابل تشخیص ندارد.
زهره از نظر ساختار مشابه زمین اما کمی کوچکتر است و قطری حدود ۱۲ هزار کیلومتر دارد. بر فراز این سیاره، جوی غلیظ و سمی قرار گرفته است که بیشتر از دیاکسید کربن و ابرهایی که باران سولفوریک اسید تولید میکنند، تشکیل شده و با اثر گلخانهای شدید جو سیاره، دمای سطح آن به ۴۷۱ درجه سانتیگراد میرسد. زهره برخلاف جهت دیگر سیارههای منظومه شمسی بهجز اورانوس، از شرق به غرب میچرخد و چرخه روز و شب آن، یعنی زمان میان دو طلوع خورشید، در مقایسه با طول یک چرخش محوری، ۱۱۷ روز زمینی طول میکشد.