یخچال مخصوص ماموریت‌های فضایی ساخته می‌شود

مهندسان دانشگاه پردو (Purdue University) آمریکا با همکاری دو شرکت آمریکایی، در حال طراحی یخچالی برای ماموریت‌های فضایی هستند که در جاذبه صفر کار کند. طرح یخچال آن‌ها در یک آزمایشگاه تحقیقاتی دارای قابلیت ایجاد شرایط بی‌وزنی آزمایش می‌شود و با توجه به داده‌های حاصل، تیم آمادگی طرح مذکور برای فضا را مشخص می‌کند. این یخچال با حمایت مالی برنامه SBIR (سرواژه Small Business Innovation Research) ناسا و با هدف تامین غذای فضانوردان راه‌اندازی شده است که پنج تا شش سال طول می‌کشد و در صورت موفقیت می‌تواند غذاهای ماندگارتر و مقوی‌تری را به فضانوردان در سفرهایشان به سیاره‌های دیگر ارائه ‌دهد.

لئون برندل (Leon Brendel)، محقق دانشگاه پردو، می‌گوید: «در یک یخچال معمولی، جاذبه به حفظ مایع و بخار در محلشان کمک کرده و سامانه روان‌کاری روغن درون کمپرسور یخچال هم مبتنی‌بر جاذبه عمل می‌کند؛ اما برای طراحی فناوری یخچال برای کار در شرایط ریزگرانش نیاز به تغییر اساسی در کل این سامانه است.» ازآنجایی‌که محیط بدون جاذبه بر جریان روغن در سراسر یخچال تاثیر می‌گذارد، یک کمپرسور بدون روغن توسط مهندسان تیم مذکور نیز تولید شد.

637543871652865618s

مهندسان همچنین دو نمونه کمپرسور دیگر ساختند که قرار است به‌طور گسترده آزمایش ‌شوند تا قابلیت اطمینان راه‌حل مورد استفاده برای ماموریت فضایی سنجیده شود. این آزمایش‌ها شامل نسخه بزرگتری از یک نمونه اولیه با حسگرهایی برای اندازه‌گیری اثرات جاذبه زمین بر چرخه‌های فشرده‌سازی بخار است و در صورت موفقیت راه را برای استفاده فضانوردان از یخچال‌های قابل اطمینان در فضا باز می‌کنند. به‌گفته کهارد گرول (Eckhard Groll)، رئیس دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه پردو، اگر پروازهای برنامه‌ریزی‌شده نشان دهند سامانه ما در شرایط ریزگرانش کار می‌کند، فقط دو سال با داشتن یک یخچال در پروازهای فضایی فاصله خواهیم داشت.

منبع خبرگزاری ایسنا
نوشته‌های که ممکن است علاقه‌مند باشید :
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.