شواهد جدیدی از برخورد سیاره تیا به زمین کشف شد
بررسی دانشمندان نشان میدهد دو قطعه سنگ بزرگ در اعماق هسته زمین که مدتهاست منشا آنها مشخص نیست، احتمالا از برخورد سیارهای بهنام تیا (Theia) در ۴.۵ میلیارد سال پیش به زمین ایجاد شدهاند. دانشمندان دانشگاه ایالتی آریزونا (Arizona State University) آمریکا با مطالعه این قطعات اظهار داشتند آنها ممکن است بخشی از صفحات تکتونیکس (Plate tectonics) باشند که زیر همتایان خود گیر افتادهاند. همچنین برخی پژوهشگران معتقدند ماه نیز از برخورد این سیاره بهوجود آمده است.
طبق نطر محققان ایده فوق با بعضی تفکرهای کلیدی فیزیکی مطابقت دارد و برخی جنبههای سامانه زمین و ماه مانند حرکت زاویهای، هسته آهنی کوچک ماه و نسبت جرم زیاد قمر زمین در مقایسه با کره خاکی را توجیه مینماید. محققان با ارسال امواج لرزهای به اعماق کره زمین این دو قطعه سنگ بزرگ را شناسایی کردند. آنها سپس دریافتند در زیر قاره آفریقا و اقیانوس آرام، سرعت امواج لرزهای بهشدت کم میشود که مشخص میسازد این منطقه دارای سنگهای متراکمتر از محیط اطراف است.
طبق شبیهسازیها اگر سیاره تیا پر از آهن و بسیار متراکم بوده باشد، هر قطعه جداشده بعد از برخورد با زمین در عمق و گوشهای از این سیاره فرو رفته است. محققان هنوز به طور قطعی کشف نکردهاند این قطعات از چه چیزی ساخته شدهاند؛ اما متوجه شدند سنگ داغ و ماگما برخی آتشفشانهای ایسلند (Ísland) و ساموا (Samoa) از این قطعات گرفته شده است. اگر گفتههای این تحقیق درست باشد، سرانجام میتوان برخورد سیاره تیا به زمین را اثبات نمود.