ناسا به یک دیش غولپیکر برای ارتباطات فضایی مجهز شد

آژانس فضایی آمریکا یک دیش ۳۴ متری قدرتمند و غولپیکر بهنام DSS-56 (سرواژه Deep Space Station 56) را به مجموعه ابزارهای شبکه فضای دوردست (NASA Deep Space Network) خود افزود. این شبکه بهنوعی رابط میان زمین و ماموریتهای فضایی به ماه و فراتر از آن بوده که قابلیتهای تازهای به شبکه فضای دوردست ارتباطات و ناوبری ناسا اضافه میکند و آماده برقراری ارتباط با ماموریتهای گوناگون و مریخنورد استقامت (Preseverence) این سازمان است.
ساخت این دیش ۳۴ متری از سال ۲۰۱۷ در مجتمع MDSCC (سرواژه Madrid Deep Space Communication Complex) اسپانیا آغاز شده است و با توجه به اینکه آنتنهای فعلی فقط میتوانند در باندهای فرکانسی خاصی دریافت و ارسال داشته باشند، ارتباط آنها اغلب به فضاپیماهای مشخصی محدود میشود. اما DSS-56 نخستین آنتنی است که بهمحض قرارگیری در شبکه از دامنه کامل فرکانسهای ارتباطی شبکه فضای دوردست بهره میبرد و این یعنی DSS-56 میتواند با تمام ماموریتهایی که شبکه فضای دوردست پشتیبانی میکند، ارتباط برقرار کرده و بهعنوان پشتیبان برای هر آنتن دیگر مجتمع MDSCC استفاده شود.
با افزودن DSS-56 و آنتنهای ۳۴ متری دیگر به هر سه مجتمع شبکه فضای دوردست در سراسر جهان، این شبکه در حال توسعه و آمادهسازی برای ایفای نقشی حیاتی در کسب اطمینان از پشتیبانی ارتباطات و ناوبری ماموریتهای رباتیک آینده ماه، مریخ و ماموریت بازگشت به ماه ناسا موسوم به آرتمیس (Artemis) است. بدری یونس (Badri Younes)، مدیر برنامه ارتباطات و ناوبری فضایی ناسا، میگوید: «DSS-56 قابلیت اطمینان و انعطافپذیری لحظهای بیشتری به شبکه فضای دوردست میدهد. این ابزار، پشتیبانی پیوسته از بالغ بر ۳۰ ماموریت اعماق فضا دارد که برای موفقیت به خدمات ناسا وابستهاند.»