شهاب‌سنگ‌ها احتمالاً به زمین آب آورده‌اند

0 151

دانشمندان می‌گویند برخی از شهاب‌سنگ‌هایی که این اواخر به زمین برخورد کرده‌اند، احتمالاً در یک میلیون سال گذشته دارای آب‌ بوده‌اند و این بدان معناست که آن‌ها در طول زمان آب را به سیاره‌ ما آورده‌اند. بسیاری از دانشمندان گمان می‌کنند شهاب‌سنگ‌ها روزگاری آب را به زمین آورده‌اند، اما تحقیقاتی که تاکنون صورت گرفته نشان می‌دهد واکنش‌های شیمیایی درون ‌آن‌ها، از جمله واکنش‌هایی مرتبط با آب، میلیاردها سال پیش متوقف شده‌اند و اکنون این سؤال مطرح است که آیا این شهاب‌سنگ‌ها آب خود را مدت‌ها پیش از دست داده‌اند یا خیر.


سایمون ترنر (Simon Turner) از دانشگاه مک‌کواری (Macquarie University) استرالیا، و همکارانش ۹ شهاب‌سنگ را که در قرن گذشته به زمین افتاده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. این شهاب‌سنگ‌ها زمانی قسمتی از سیارک‌هایی بودند که حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش تشکیل شده‌اند. ترنر می‌گوید: «زمانی که یخ درون شهاب‌سنگ‌ها آب می‌شود، آب ایجادشده به‌همراه مواد محلول در آن از قسمتی به قسمت دیگر می‌رود و از آنجا که اورانیوم برخلاف توریم عنصری محلول در آب است، محققان می‌توانند با بررسی توزیع ایزوتوپ‌های این دو عنصر به‌دنبال شواهدی از وجود آب باشند.» اورانیم و توریم نیمه‌عمر بسیار کوتاهی دارند و بنابراین فقط وقایعی را که در طول یک میلیون سال گذشته اتفاق افتاده‌اند، ثبت می‌کنند. الگوی‌های اورانیوم و توریم نشان می‌دهد که شهاب‌سنگ‌ها در طول یک میلیون سال گذشته در واکنش‌های شیمیایی با حضور آب داشته‌اند.

سارا راسل‌ (Sara Russell)، از موزه تاریخ طبیعی لندن (Natural History Museum)، که در این پژوهش شرکت نداشته، می‌گوید: «ما همیشه شهاب‌سنگ‌ها را اجرامی تصور می‌کردیم که از ابتدای تشکیل منظومه‌ شمسی تغییر نکرده‌اند، اما مطالعات جدید نشان می‌دهد آن‌ها از نظر شیمیایی فعال بوده‌اند. این شهاب‌سنگ‌ها احتمالاً در گذشته آب و مواد آلی به زمین آورده‌اند. این فرضیه را می‌توان با آزمایش نمونه‌هایی که مستقیماً از سیارک‌ها گرفته‌ شده، به‌عنوان مثال توسط فضاپیمای هایابوسا-۲ (Hayabusa-2) ژاپن و فضاپیمای اسیریس-رکس (OSIRIS-REx) ناسا، مورد بررسی قرار داد.»

منبع خبرگزاری ایسنا
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=16276
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها