اولین شبکه هواشناسی در مریخ ایجاد خواهد شد

مریخنورد استقامت (Perseverance) با رسیدن به مریخ در سال آینده میلادی، با کمک کاوشگر اینسایت (inSight) و مریخنورد کنجکاوی (Curiosity) بهوسیله مجموعهای از حسگرها بهنام MEDA (سرواژه Mars Environmental Dynamics Analyzer) اولین شبکه هواشناسی را روی سیاره سرخ ایجاد و گزارشی از وضع آب و هوای مریخ را به ناسا گزارش میکند. این حسگرها میتوانند اطلاعات پایهای مانند سرعت و جهت باد، میزان دما و رطوبت را گزارش کنند.
دستیابی به اطلاعات مربوط به گرد و غبار برای ناسا با ارزش است، چرا که تمام وسایل در این سیاره تحت تأثیر غبار موجود در مریخ قرار میگیرند. همچنین از این اطلاعات میتوان برای مأموریتهای سرنشیندار استفاده کرد. سیاره سرخ فاقد اکسیژن قابل تنفس است و در آنجا علاوهبر تغییرات سریع دما، با مشکلات آبوهوایی دیگری نیز باید مقابله نمود؛ ازاینرو دادههای هواشناسی برای یافتن محیط مناسب بهمنظور سکونت انسان در آینده از اهمیت زیادی برخوردار است.
آژانس فضایی آمریکا استقامت را مرداد سال جاری از پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال (Cape Canaveral) در ایالت فلوریدا به فضا پرتاب کرد. این مریخنورد قرار است یک سال مریخی (معادل ۶۸۷ روز زمینی) را در سیاره سرخ سپری کند. مطابق برنامهریزیها استقامت ۷ ماه پس از پرتاب در فوریه۲۰۲۱ بر سطح سیاره سرخ و در دهانه جزرو (jezero) فرود خواهد آمد. جزرو به این دلیل بهعنوان منطقه فرود انتخاب شده که گمان میرود زمانی مملو از آب و محل گذر یک رودخانه باستانی در مریخ بوده است.