حمایت مالی آژانس فضایی اروپا از استارتآپهای آلمانی برای توسعه پرتابگرهای کوچک

آژانس فضایی اروپا (ESA) طی توافق با سه استارتآپ آلمانی مبلغی معادل ۱.۵ میلیون یورو را بهمنظور توسعه پرتابگرهای کوچک به آنها اعطا کرد. پرتابگرهای کوچک برای حمل محمولههای با وزن کم مورد استفاده قرار میگیرند که اغلب شامل ماهوارههای تجاری یا تحقیق و توسعه میشوند.
این مبالغ تحت برنامه بوست! (!Boost) به سه استارتآپ هایایمپالس (HyImpulse Technologies)، راکت فکتوری آوگسبورگ (Rocket Factory Augsburg) و ایسار ائرواسپیس (Isar Aerospace Technologies) هر کدام به مبلغ ۵۰۰ هزار یورو اعطا شده است. بوست! برنامهای است که آژانس فضایی اروپا با هدف رشد کارآفرینی صنعتی و افزایش رقابت میان شرکتهای خصوصی در حوزه فضا راهاندازی کرده است.
هایایمپالس در حال توسعه پرتابگری سه مرحلهای موسوم به SL1 میباشد که برای حمل ۵۰۰ کیلوگرم محموله به مدار لئو طراحی شده است. انتظار میرود این حامل فضایی از سال ۲۰۲۲ مأموریتهای پرتاب خود را آغاز کند. هایایمپالس از بودجه ESA برای اتمام توسعه SL1 و توسعه تجهیزات زمینی آن استفاده خواهد کرد.
راکت فکتوری آوگسبورگ نیز مشغول توسعه یک پرتابگر سه مرحلهای است که با نام اختصاری این شرکت یعنی RFA شناخته میشود. RFA برای انتقال ۱۳۰۰ کیلوگرم محموله به مدار قطبی در ارتفاع ۳۰۰ کیلومتری از سطح زمین توسعه مییابد. مطابق برنامهریزیها اولین مأموریت این پرتابگر اواخر سال ۲۰۲۱ و از پایگاه فضایی آندویا (Andøya) در نروژ صورت خواهد گرفت. این شرکت در نظر دارد بودجه ESA را صرف ساخت نمونه آزمایشی مرحله اول این پرتابگر کند.
ایسار ائرواسپیس دیگر شرکتی است که از بودجه ESA برای تولید حامل فضایی خود موسوم به اسپکتروم (Spectrum) استفاده خواهد کرد. این پرتابگر دو مرحلهای برای انتقال ۱۰۰۰ کیلوگرم محموله به مدار لئو در حال توسعه میباشد و اولین مأموریت آن برای سال آینده میلادی برنامهریزی شده است. ایسار ائرواسپیس قصد دارد بودجه ESA را برای توسعه بیشتر سامانههای هدایتی اسپکتروم و همچنین توسعه خط تولید این پرتابگر هزینه کند.