برای اولین بار یک ابرسیاره توسط تلسکوپهای رادیویی رصد شد

منجمان اروپایی برای اولین بار موفق به شناسایی ابرسیاره یا کوتوله قهوهای سرد (Cold brown dwarf) با استفاده از تلسکوپ رادیویی شدند. تا به امروز دانشمندان این اجسام را با استفاده از رصد آسمان در طول موج فروسرخ شناسایی نموده و سپس از تلسکوپهای رادیویی برای تحلیلهای بیشتر استفاده میکردند. این ابرسیاره موسوم به BDR J1750+3809، که تیم تحقیقاتی این پروژه نام الگست (Elegast) را برای آن انتخاب کرده، توسط آرایههای رادیویی فرکانس پایین (Low-Frequency Array) توسط محققان مؤسسه استرون (ASTRON Institute) هلند شناسایی و سپس توسط دو رصدخانه دانشگاه هاوایی (University of Hawaii) مشاهده شده است.
برای اولینبار در دهه ۶۰ میلادی وجود کوتولههای قهوهای از نظر تئوری مطرح شد. از این اجرام آسمانی با نام ابرسیاره نیز یاد میشود، چرا که نه میزبان ستارهای است و نه درکنار سیارهای قرار دارد. ترکیب اتمسفر آنها شبیه به غولهای گازی در منظومه شمسی است، اما نزدیک به ۸۰ برابر جرم بیشتری نسبت به سیاره مشتری دارند. این ابعاد بزرگ برای ایجاد همجوشی هستهای و همچنین تبدیل کوتوله به ستاره کافی نیست. درنتیجه بهجای تبدیل به ستاره، این جرم گرمای باقیمانده را آزاد میکند و باعث میشود که در طول موج فروسرخ شروع به درخشیدن کند. علاوه بر این، آنها مانند مشتری دارای میدانهای مغناطیسی قدرتمندی هستند، ازاینرو امواج رادیویی منتشر میکنند که توسط آرایههای رادیویی قابل تشخیص است.
کشف این کوتوله قهوهای سرد توسط تلسکوپ رادیویی نشان میدهد اخترشناسان میتوانند اجرام میانستارهای را که برای مشاهده در بازه فروسرخ بسیار سرد هستند، شناسایی کنند. این کشف نهتنها باعث ایجاد یک روش جدید برای کشف کوتولههای قهوهای با دمای پایین میشود، بلکه جستجوی حیات در خارج از منظومه شمسی نیز کمک میکند. کوتولههای قهوهای سرد تنها اجرام نزدیک به یک سیاره فراخورشیدی هستند که میتوان آنها را بهصورت مستقیم توسط تلسکوپ رادیویی مورد بررسی قرارداد. این احتمال وجود دارد که با بررسی این ابرسیارهها بتوان به درک بهتری از میدانهای مغناطیسی سیارههای فراخورشیدی (خارج از منظومه شمسی) مناسب زندگی دست پیدا کرد.