تلاش چین برای دستیابی به حامل فضایی با قابلیت استفاده مجدد تا سال ۲۰۲۵

چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ اولین حامل فضایی چند بار مصرف خود را ساخته و آماده پرتاب کند. وو یانشنگ (Wu Yansheng)، رئیس شرکت علوم فضایی و فناوری چین (CASC)، اعلام کرده این حامل فضایی بهصورت عمودی فرود میآید و قابل بازیابی است. حامل فضایی مذکور نسخه جدید و سوخت مایع حامل فضایی نیمه سنگین لانگ مارچ-۸ (Long March-8) میباشد. این حامل تا پیش از پایان سال جاری میلادی طی مأموریتی از مرکز پرتاب فضایی ونچانگ (Wenchang) در جنوب چین پرتاب خواهد شد.
درحال حاضر مهندسان مشغول طراحی پیشران اصلی و دو پیشران جانبی هستند که بهجای جدا شدن و بازگشت به زمین، به یکدیگر متصل باقی میمانند و بر روی یک سکو در دریا فرود میآیند. لو یو (Lu Yu)، دانشمند آکادمی فناوری پرتابگر چین (China Academy of Launch Vehicle Technology)، میگوید: «اگر بتوانیم فرایند فرود مرحله اول حامل فضایی را کنترل کرده و آن را بازیابی کنیم، قادر خواهیم بود که بازدهی اقتصادی سامانه پرتاب خود را تا حد زیادی بهبود داده و خطرات احتمالی برای ساکنین اطراف مسیر حرکت حامل فضایی را کاهش دهیم.»
بهگفته لو، افزایش تقاضا برای خدمات فضایی از سوی دولتها و کسبوکارهای خصوصی باعث شده شرکتها بهدنبال طراحی حامل فضایی چند بار مصرف باشند. چنین رویکردی هزینههای پرتاب را کاهش داده و بهرهوری مأموریتها را افزایش میدهد.