افزایش درصد موفقیت ماهواره‌های کوچک طی سال‌های اخیر

0 255

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد همگام با افزایش قابل‌توجه توسعه ماهواره‌های کوچک (با کمتر از ۵۰۰ کیلوگرم وزن)، درصد موفقیت مأموریت چنین ماهواره‌هایی در سال‌های اخیر افزایش یافته است. مطابق این پژوهش که توسط مرکز سیاست‌‌ و راهبرد فضایی (The Center for Space Policy and Strategy) آمریکا منتشر شده، ۸۷ درصد از ماهواره‌های کوچکی که طی سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شده‌ و در این مدت مأموریت خود را به‌اتمام رسانده‌اند، موفق عمل کرده‌اند. در مطالعه قبلی که همین امر را بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ بررسی کرده بود، درصد موفقیت این ماهواره‌ها عدد ۷۶ را نشان می‌داد.

همچنین از سال ۲۰۱۳ تاکنون حداقل ۸۵ درصد ماهواره‌های کوچکی که مأموریت خود را تکمیل کرده‌اند، در انجام آن موفق بوده‌اند. این مطالعه البته ماهواره‌هایی را که هنوز مأموریت اصلی‌شان به‌اتمام نرسیده و همچنین ماهواره‌هایی را که در پرتاب شکست خورده‌اند، در نظر نگرفته است. در میان این گروه از ماهواره‌ها، نمونه‌های بزرگتر نسبت به نمونه‌های کوچک‌تر قابلیت اطمینان بیشتری را در عملکرد خود نشان داده‌اند. بر این ‌اساس، ۹۶ درصد از ماهواره‌های با وزن بین ۲۲۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم در انجام مأموریتشان موفق بوده‌اند و بقیه آن‌ها نیز تا حدی موفق عمل کرده‌اند.

بر اساس پژوهش یادشده، شکست ماهواره‌های کوچک اغلب در آغاز مأموریت آن‌ها اتفاق می‌افتد؛ پدید‌ه‌ای که آن را در حوزه مهندسی «مرگ نوزدان» می‌خوانند. کارا اودونل (Kara O’Donnell)، نویسنده اصلی این تحقیق، می‌گوید: «اگر یک ماهواره کوچک در دو ماه ابتدایی مأموریتش موفق عمل کند، به‌احتمال زیاد تا پایان عمر طراحی عملکرد موفقی خواهد داشت.» همچنین مطابق این مطالعه عامل اصلی شکست مأموریت ماهواره‌های کوچک خرابی سامانه‌های ارتباطاتی و سامانه‌های تأمین نیرو می‌باشد و علت حدود یک چهارم شکست‌ها نیز مشخص نمی‌شود.

تعداد ماهواره‌های مورد مطالعه در پژوهش اول (مأموریت‌های ماهواره‌های کوچک از ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳) ۲۴۴ و تعداد ماهواره‌ها در پژوهش دوم در ۵ سال بعد (تا سال ۲۰۱۸) ۱۲۰۸ ماهواره عنوان شده است. این مطالعه همچنین شرکت آمریکایی پلنت (Planet Labs) را در رشد توسعه ماهواره‌های کوچک بسیار مؤثر می‌داند؛ شرکتی که در حوزه منظومه‌های ماهواره‌ای سنجشی فعالیت می‌کند. ۳۶۹ ماهواره این شرکت که عمدتاً ماهواره‌های مکعبی سه واحدی داو (Dove) را شامل می‌شوند، در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند.

منبع Spacenews
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=15661
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها