چین ماهواره دیگری از سری گائوفن-۹ را بههمراه یک ماهواره توسعه و تحقیق به فضا پرتاب کرد

چین چهارمین ماهواره از سری ماهوارههای سنجشی گائوفن-۹ (Gaofen-9) را بههمراه یک ماهواره توسعه و تحقیق در مدار لئو قرار داد. طی این مأموریت که روز ۶اوت (۱۶مرداد) ساعت ۰۴:۰۱ بهوقت گرینویچ انجام شد، ماهواره گائوفن-۹ و ماهواره کوچکی بهنام Q-SAT سوار بر حامل فضایی لانگ مارچ-۲دی (Long March-2D) از پایگاه فضایی جیکوان (Jiuquan) به فضا پرتاب شدند.
ماهوارههای گائوفن-۹ دارای قدرت تفکیک مکانی زیر یک متر بوده که مانند سایر ماهوارههای گائوفن، تحت برنامه دولتی «سامانه رصد زمین با وضوح بالای چین» (China High-definition Earth Observation System بهاختصار CHEOS) به فضا پرتاب شدهاند. در سال ۲۰۱۵ نخستین ماهواره گائوفن-۹ در مدار قرار گرفت و مأموریت پرتاب دو ماهواره دیگر نیز طی سال جاری میلادی انجام شد. برنامه CHEOS در سال ۲۰۱۰ توسط دولت چین و بهمنظور ارتقای قابلیتهای سامانه رصد زمین این کشور بهتصویب رسید.
بهنظر میرسد ماهوارههای گائوفن-۹ که از باس ماهوارهای CAST2000 بهره میبرند، نسخه غیرنظامی سری ماهوارههای یوگان ۲ (Yaogan 2) باشند؛ ماهوارههای یوگان ۲ با مقاصد شناساییهای نظامی به فضا پرتاب شدهاند. در هر حال چین تاکنون اطلاعات زیادی از ماهوارههای گائوفن منتشر نکرده است.
Q-SAT نیز که برای انجام آزمایشهای علمی در ارتباط با اتمسفر و میدان گرانش زمین به فضا پرتاب شده، توسط دانشگاه چینهوا (Tsinghua University) پکن توسعه یافته است.
ماهوارهبر لانگ مارچ-۲دی که با نام چانگ ژنگ-۲دی (Chang Zheng-2D) نیز خوانده میشود، یک حامل فضایی دو مرحلهای است که توسط آکادمی فناوری پروازهای فضایی شانگهای (Shanghai Academy of Spaceflight Technology) توسعه یافته است. این حامل که از آن عمدتاً برای پرتاب ماهواره به مدار لئو استفاده میشود، قادر به ارسال ۱۳۰۰ کیلوگرم محموله به ارتفاع بیش از ۶۰۰ کیلومتری زمین است. این عملیات پرتاب ۳۴۲اُمین مأموریت ماهوارهبرهای سری لانگ مارچ محسوب میشود.