کیفیت کاهوی فضایی مانند کاهوی زمینی است

پژوهشگران ناسا با بررسی کاهوهایی که در ایستگاه فضایی بینالمللی پرورش داده شده بودند، به این نتیجه رسیدند که کیفیت کاهوهای فضایی با کاهوهای پرورشیافته روی زمین تفاوتی ندارد. کاهویی که در فضا رشد میکند میتواند به اندازه کاهوی زمینی، مغذی باشد و این نشان میدهد که شاید فضانوردان روزی بتوانند غذای خود را تولید کنند.
جیوایا ماسا (Gioia Massa) و همکارانش در مرکز فضایی کندی (Kennedy Space Center) ناسا، سه دسته کاهو را که بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ در ایستگاه فضایی پرورش یافته بودند، مورد بررسی قرار دادند. آنها این کاهوهای فضایی را با کاهوهایی مقایسه کردند که روی زمین و در شرایطی مشابه ایستگاه مذکور رشد کرده بودند و میزان رطوبت، تراکم دیاکسیدکربن و دمای آنها کنترل شده بود.
این پژوهشگران با کشت باکتری موجود روی کاهو و بررسی توالی دیانای آن دریافتند که کاهوهای فضایی، ریزارگانیسمهای بیشتری نسبت به کاهوهای زمینی دربردارند. ماسا دراینباره میگوید: «البته ما انتظار چنین مسئلهای را داشتیم، زیرا فضانوردان باکتریهای مخصوص به خود را دارند و در فضا نیز قطعاً ریزارگانیسمهایی زندگی میکنند.» این بررسی نشان داد که سطح مواد مغذی میان دو نوع کاهو، شباهت بسیاری دارد.
ماسا ادامه داد: «نتایج این تحقیق تاحدودی غافلگیرکننده بود؛ زیرا ما فکر میکردیم شاید سطح مواد مغذی در گیاهان فضایی متفاوت باشد. فضانوردان طعم کاهوی فضایی را دوست داشتند و آن را همراه با تاکو و چیزبرگر مصرف کردند.» این محقق افزود: «پژوهشگران اکنون دانههای دیگری از جمله کلمبرگ و کلم را برای پرورش به فضا فرستادهاند. من باور دارم که گیاهان برای رژیم غذایی فضانوردان آینده بسیار مهم خواهند بود و ما قصد داریم آنها را کاملاً مستقل از زمین پرورش دهیم.»
البته باید درنظرداشت پیش از این که گیاهان به منبع غذایی پایداری برای فضانوردان تبدیل شوند، باید چالشهای بسیاری مانند کمبود نور، جاذبه متفاوت و سطح تابش در فضا را برطرف کرد.