طرح ناسا برای ساخت خانههای فضایی با استفاده از قارچ!

محققان مرکز ایمز (Ames Research Center) ناسا در کالیفرنیا مشغول کار بر روی طرحی هستند که در آن فضانوردان و کاشفان فضایی میتوانند یک ایستگاه کوچک را همراه خود به فضا ببرند؛ ایستگاهی که از قارچ تشکیل شده است! این روش حتی به ساخت خانههایی حافظ محیط زیست روی زمین نیز کمک میکند.
در طرح مذکور، برای ساخت ایستگاه در ماه و مریخ روی مسیلیوم (mycelium) قارچ تمرکز کرده است. مسیلیوم قسمت رویشی قارچ است که از انبوه شاخههای نخیشکل تشکیل شده است؛ با کمک مسیلیوم میتوان ساختارهایی پیچیده و با دقت بالا ساخت. این طرح یک چارچوب با گنبدی سهلایه است؛ لایه خارجی از آب یخ، لایه میانی از سیانوباکتری و لایه داخلی از مسیلیوم تشکیل شده است. لایه مسیلیوم دور چارچوب رشد میکند و در نهایت یک خانه مریخی میسازد.
لین راتچاید (Lynn Rothschild)، از محققان ارشد این پروژه، میگوید: «در حال حاضر ایستگاههایی که برای مریخ طراحی میشوند شبیه لاک یک لاکپشت هستند. فضانوردان در این طرح باید خانههایشان را پشتشان حمل کنند. این یک طرح قابل اعتماد است اما هزینههای آن زیاد است.»
طبق این پروژه فضانوردان میتوانند خانههایی کوچک و ساختهشده از مواد سبک را به دنیاهای ناشناخته حمل نمایند. هنگامی که فضانوردان در مقصد فرود میآیند، ساختار مذکور را باز میکنند و به قارچها آب میدهند. قارچها دور چارچوب میرویند و یک سازه کامل به وجود میآورند. از سوی دیگر این مواد محیط مریخ را آلوده نمیکنند. لایه سیانوباکتری میتواند آب تولید کند و به وسیله فتوسنتز برای فضانوردان اکسیژن بسازد.