فرهادی ما را انتخاب کرد چون در فضا هیچ مرزی وجود ندارد

0 555

پس از دست دادن تاریخی فضانوردان آمریکایی و روسی در فضا که پایان نمادینی بود بر جنگ سرد،  این بار شرکت کردن دو شخصیت فضایی ایرانی در مراسم اسکار، فضا را دوباره به محلی برای فرستادن پیام صلح تبدیل کرد. انوشه انصاری، فضانورد زن ایرانی و فیروز نادری از مدیران برجسته ناسا که به جای اصغر فرهادی، در مراسم اسکار امسال شرکت کرده بودند در کنفرانس مطبوعاتی، پس از دریافت جایزه اسکار فیلم «فروشنده» گفتند :«فرهادی ما را انتخاب کرد چون در فضا هیچ مرزی وجود ندارد.»

فرمان جنجالی مهاجرتی ترامپ که موجب جلوگیری از ورود افراد به خاک ایالات متحده آمریکا، صرفا به دلیل ملیت آنها شد، اعتراضات فراوانی را به دنبال داشت اما شاید هیچ حرکت اجتماعی بیش از عدم شرکت کردن اصغر فرهادی، برنده جایزه اسکار در این مراسم و معرفی دو شخصیت فضایی ایرانی ساکن آمریکا موثر نبود. این حرکت اجتماعی بار دیگر فارغ از پیام خاصی که داشت، ماهیت صلح آمیز فضا را بیش از پیش به رخ زمینیان کشید.

انوشه انصاری دقایقی پس از دریافت جایزه اسکار به نمایندگی از اصغر فرهادی گفت : شالی  که بر تن دارم نقشه مشهد از فضا است و عکسی فضایی از مشهد است، به این جهت که زادگاهم مشهد است، دوست داشتم این شال را به نمایندگی از تمام ایران بر تن کنم. 

فیروز نادری و انوشه انصاری از پیشگامان ایرانی-آمریکایی در عرصه فضا هستند که به عنوان نمایندگان اصغر فرهادی در مراسم هشتادونهمین دوره جوایز سینمایی اسکار شرکت کرده و جایزه وی را دریافت کردند.

فیروز مایکل نادری معاون پیشین مدیرکل تنظیم راهبردهای آزمایشگاه پیش‌رانش جت در ناسا و مدیرکل اکتشافات منظومه خورشیدی (از ۱۵ اوت ۲۰۱۱) بوده است.

فیروز نادری در ۵ فروردین ۱۳۲۵ در شیراز به دنیا آمد. وی تحصیلات متوسطه خود را در ایران به پایان رساند و پس از آن به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد و تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مهندسی برق پی گرفت. وی دوره کارشناسی خود را در دانشگاه ایالتی آیووا و کارشناسی ارشد و دکترای خود را در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به پایان رساند.

نادری، پس از پایان تحصیل به ایران بازگشت و ضمن گذراندن خدمت سربازی، مدتی در مرکز سنجش از دور ایران فعالیت کرد. وی در مدت همکاری خود با ناسا مشاغل فنی و مدیریتی متعددی را در زمینه ماهواره‌های مخابراتی متحرک، رادارهای سنجش از دور، رصدخانه‌های تحقیقاتی اختر فیزیک، اکتشاف مریخ و سایر اجرام منظومه شمسی برعهده داشت.

نادری از سال ۱۹۹۶ مدیر برنامه منشاء حیات ناسا بود. وی در سال ۱۹۷۶ به آزمایشگاه پیشرانش جت پیوست و به عنوان مدیر آزمایش‌های پروازی علوم فضا و مدیر طرح تفرق‌سنج (Scatterometerr) ناسا به کار پرداخت.  علاوه بر این‌ها وی در مرکز مدیریت ناسا، سرپرستی برنامه فناوری ارتباطات پیشرفته ماهواره‌ای را بر عهده داشت و در آزمایشگاه پیشرانش جت نیز مدیر برنامه ماهواره‌های متحرک بود. وی از سال ۲۰۰۰ نیز مدیریت برنامه تازه تأسیس برنامه مریخ را بر عهده گرفت. وظیفه مرکز برنامه مریخ آن است که تمام تحقیقات مربوط به مریخ را هدایت و برنامه‌ریزی کند.

وی، در فروردین ماه ۱۳۷۹ به سمت مدیر پروژه‌های اکتشاف مریخ منصوب شد. در پی موفقیت کاوشگرهای مریخ، نادری به سمت معاون و مدیر ارشد برنامه‌ریزی مرکز آزمایشگاه پیشرانش جت، از مهمترین مراکز فضایی ناسا منصوب شد و در سمت جدید به عنوان مسؤول طراحی برنامه‌ها و راهبردهای مرکز، تجاربش در ماموریت‌های مریخ را در مطالعه سایر بخش‌های جهان از زمین تا کهکشان‌های دور به کار بسته‌ است. وی همچنین مسؤولیت طراحی چشم‌انداز راهبردی پنج تا ۲۰ ساله آزمایشگاه پیشرانش جت را برعهده دارد. وی هم اکنون (از سال ۲۰۱۱) به سمت مدیر پژوهش‌های رباتیک منظومه خورشیدی منصوب شده‌ است.

با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=1172
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها