فاز جدید تحقیقات علمی شهاب سنگ در کشور آغاز شده است
حجت کمالی کاوشگر شهابسنگ در استان کرمان گفت: «در مهرومومهای گذشته به لحاظ یافتههای علمی در حوزه شهابسنگ بسیار ضعیف بودیم و با کشف نمونه شهابسنگهای جدید دانشگاهها و مؤسسات علمی درگیر شدند و درواقع این مقوله وارد فاز جدید تحقیقاتی کشورمان شده است.»
حجت کمالی گفت:«با اشاره به اینکه شهابسنگها در سالیان دور محمل افسانه و رؤیاپردازی بوده است، در مورد شهابسنگ در ایران کار علمی منسجم چندانی انجامنشده و تحقیقات همواره بهصورت فردی و پراکنده انجام میشود.»
وی تصریح کرد: «طی ۲ سال اخیر به همت دانشگاه تهران و سازمان زمینشناسی کشور کارگاهها و درس گروهیهای آموزشی برای استادان و دانشجویان برگزارشده است .»
مرد شهابسنگ ایران تأکید کرد: « همین کارگاههای علمی موجب شد دانشجویان و علاقهمندان برای همکاری تماسهای زیادی برقرار کنند و بهطورقطع در آینده دستاوردهای علمی بسیاری در این حوزه خواهیم داشت.»
وی اظهار داشت: «درزمینهٔ شناخت شهابسنگ کتاب معتبر علمی وجود ندارد و درصدد هستیم کتابی جامع راجع به این پدیده فضایی تهیه شود و همچنین با همکاری سازمان زمینشناسی اطلس عکس شهابسنگهای کشور بهزودی چاپ خواهد شد. »
کمالی گفت: «با انتشار اخبار کشف شهابسنگها و فعالیتهای علمی این حوزه گروههای زیادی از نقاط مختلف کشور برای همکاری اعلام آمادگی کردهاند. »
وی با اشاره به تخصصی بودن بحث شهابسنگ افزود: «اغلب مردم فکر میکنند با جمعآوری و فروش شهابسنگ به ثروت برسند، اما شهابسنگها با خود مجموعهای از اطلاعات گرانبهای علمی به همراه دارند که از آن برای تکمیل و گرهگشایی مجهولات علوم فضایی و نجومی استفاده میشود.»
کمالی بیان کرد: «نمونهای از شهابسنگهای کشفشده پس از کشف به مرکز تحقیقات شهابسنگها در دانشگاه سرژ (CEREGE) فرانسه ارسال میشود که پس از آزمایشها تخصصی در سایت بولتن جهانی به ثبت میرسد.»
مرد شهابسنگی ایران بیان کرد: «در طول فعالیتها و کاوشهای خود بیش از سه هزار شهابسنگ از نقاط مختلف ایران کشف و جمعآوری کردهام که افزون بر ۲۰۰ قطعه از آن در بولتن جهانی شهابسنگ به ثبت رسیده است.»
وی ادامه داد: «جغرافیای کویری استان کرمان یکی از مناطق مهم سقوط شهابسنگها است که تاکنون ۲۴۰ شهابسنگ از این خطه در بولتن جهانی شهابسنگ ثبتشده است. »
کمالی با اشاره بهسختی ها و مخاطرات کشف شهابسنگ تصریح کرد: «افراد زیادی به سودای پیدا کردن شهابسنگ به دل بیابان و صحرا میزنند اما کمتر موفق به پیدا کردن این سنگ گرانبها میشوند، زیرا این کار تجربه و مهارت خود را لازم دارد.»
محقق شهابسنگ گفت: «ایران در سال ۲۰۱۶ درزمینهٔ ثبت شهابسنگ رتبه دوم جهانی را کسب کرده است و هماکنون فقط ۱۰۰ گروه درزمینهٔ کشف شهابسنگها فعالیت دارند. »
وی اظهار داشت: «مطالعه شهابسنگها ازآنجهت اهمیت دارند که دریافتن نشانههای حیات زیستی در کرهها و سیارات دیگر فضا به بشر بسیار کمک میکنند. »
اجرام سرگردان جداشده از سیارکها در منظومه شمسی براثر ورود به جو زمین و تأثیر جاذبه بهشدت گرم شده و میسوزند و اگر تکههایی از این اجرام که وزنشان از چندین گرم تا چندین تن هم میرسد به زمین سقوط کنند، شهابسنگ نامیده میشود.
حدود ۸۰ هزار سال قبل بزرگترین شهابسنگ دنیا با وزن بیش از ۶۰ تن در مزرعه هوبا نامیبیا در آفریقا به زمین برخورد کرد که امروزه آن را بزرگترین شهابسنگ شناختهشده دنیا میدانند.
تاریخچه نخستین شهابسنگ ایران به سال ١٨٨٠ میلادی در ورامین برمیگردد که ٥٤ کیلوگرم وزن دارد و هماکنون در موزه کاخ گلستان نگهداری میشود.
سلام من در یک منطقه بکر کار میکنم بیابانی که تا کنون انسان به اونجا تردد نداشته و سنگ های خاصی در اونجا پیدا کردم که خیلی شبیه شهاب سنگ هستند و طی تحقیقات در اینترنت نشانه های نزدیکی به شهاب سنگ دارند ممنون میشم اگر کمکم کنید