تشکیل کارگروه توانمندسازی صنعت و اقتصاد فضایی
کارگروه توانمندسازی صنعت و اقتصاد فضایی با همکاری مشترک میان سازمان فضایی و چند نهاد دیگر برای تقویت پتانسیلهای صنعتی و اقتصادی کشور در حوزه فضایی تشکیل خواهد شد.
کارگروه توانمندسازی صنعت و اقتصاد فضایی با همکاری مشترک میان سازمان فضایی ایران، پستبانک و پژوهشگاه فضایی تشکیل خواهد شد. هدف از تشکیل این کارگروه افزایش توانمندیهای کشور در حوزه صنعت و اقتصاد فضایی است. در جلسه مشترک میان سازمان فضایی ایران،پستبانک و پژوهشگاه فضایی که با حضور دکتر مرتضی براری، معاون وزیر و رئیس سازمان فضایی ایران، دکتر خسرو فرحی، مدیرعامل پستبانک ایران و دکتر حسین صمیمی، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد، برابری از سهم حوزه آیسیتی (ICT) در اقتصاد جهانی گفت.
رئیس سازمان فضایی ایران، با اشاره به انقلاب دیجیتالی بیان داشت : «در حال حاضر سهم آیسیتی در اقتصاد دنیا بالای چهار هزار میلیارد دلار و در اقتصاد داخل کشور بالای ۴۰هزار میلیارد تومان است. انقلاب صنعتی نسل چهارم و انقلاب دیجیتال با آیسیتی با بازار ۱۱هزار میلیارد دلار در سال۲۰۲۵ در حوزه اینترنت اشیاء همراه است که پستبانک باید در این اقتصاد سهم قابلتوجهی داشته باشد و بهطور مستمر این نقش را پررنگ کند.»
وی با اشاره به وضعیت استارتآپ حوزه فضایی و حضور قوی پستبانک در بسیاری از روستاهای کشور، افزود : «نقدینگی زیادی در کشور وجود دارد، ولی سرمایهگذاری استارتآپهای موفق ایرانی با سرمایههای خارجی است که اینیک خلأ است و جذب سرمایهگذار داخلی در این حوزه میتواند توسط پستبانک صورت پذیرد. پایداری اقتصاد روستایی باید بهعنوان یک هدف در دستور کار قرار گیرد تا منجر به ایجاد اشتغال شود.»
وی تصریح کرد: «اطلاعات مکانی که از طریق دادههای ماهوارهای صورت میپذیرد، امروز در دنیا ۲۹۰میلیارد دلار اقتصاد مستقیم و ۲۲۰۰میلیارد دلار اقتصاد غیرمستقیم دارد و ۳۴۵میلیارد دلار اقتصاد بخش فضایی است که سهم ما در آن بسیار کم است.»
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه در بخش فضایی کشور در مرحله گذر قرار داریم، بر لزوم تشکیل کمیته مشترک برای توانمندسازی صنعت و اقتصاد فضایی تأکید کرد و افزود: «هدف از تشکیل این کارگروه جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی در حوزه فضا است و قطعاً تشکیل «کارگروه توانمندسازی صنعت و اقتصاد فضایی» میتواند کمک بسیار زیادی به توسعه این بخش کند.»
دکتر فرحی، مدیرعامل پستبانک ایران نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از توانمندیهای بانک، بخش آیسیتی را از بخشهای پرظرفیت اقتصاد کشور دانست و گفت: «پستبانک در توسعه صندوقهای خطرپذیر و تأمین مالی طرحهای آیسیتی فعال خواهد بود.»
فرحی افزود: پستبانک بهعنوان عضو دائم کارگروه اشتغال دولت، عملکرد خوبی در حوزه توسعه اشتغال بهویژه در مناطق محروم داشته و هر خدمتی که مردم شهر میگیرند، در حوزه پولی و بانکی، ما در روستاها هم ارائه میدهیم.
بر اساس اعلام روابط عمومی سازمان فضایی ایران، فرحی تأمین مالی طرحهای حوزه فناوری اطلاعات را از اولویتهای این بانک دانست و افزود: «برای رونقبخش ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکنون حدود ۲۵۰۰میلیارد تومان به حوزه آیسیتی تسهیلات دادهایم.»