آمریکا از سال آینده خود فضانوردان ناسا را به فضا می فرستد
از زمان بازنشسته شدن آخرین شاتل فضایی ناسا (NASA Space Shuttle) تحت عنوان آتلانتیس (Atlantis) که در سال ۲۰۱۱میلادی مأموریت پایانی خود را انجام داد، سازمان ناسا برای فرستادن فضانوردان خود به مدار زمین، محتاج حاملهای سایوز (Soyuz) روسی بوده و به ازای انتقال هر فضانورد مبلغ ۸۲میلیون دلار را به روسها پرداخته است.
حالا جیم برایدنستاین (Jim Bridenstine)، رئیس سازمان فضایی ناسا، اظهار داشته که از سال آینده میلادی، حاملهای آمریکایی فضانوردان این سازمان را از خاک آمریکا به مدار زمین منتقل خواهند کرد. وی در این رابطه به پروژه شرکتهای بوئینگ (Boeng) و اسپیس ایکس (Space X) اشارهکرده که علیرغم تأخیرهای مکرر، بالاخره سال آینده حاملهای خود را عملیاتی خواهند کرد.
باوجود مشکلات هر دو شرکت، مدیران آنها به ناسا اطمینان دادهاند که به زمانبندی موردنظر سازمان پایبند خواهند بود. شرکت بوئینگ با ارائه فضاپیمای (CST-100 Starliner) در پروژه ناسا حضورداشته و اسپیس اکس با ریاست ایلان ماسک (Elon Musk) نیز فضاپیمای (Crew Dragon) را معرفی کرده است.
دراینبین گوین شاتوِل (Gwynne Shotwell)، رئیس اسپیس ایکس، اظهار داشته که اعلام تاریخ دقیق ممکن نیست، اما این شرکت برای حفظ برنامه زمانبندی تلاش خواهد کرد. خانم شاتوِل همچنین امنیت پرواز را نخستین اولویت اسپیس اکس دانسته و میگوید: «ما تا زمانی که از امنیت فضانوردان اطمینان کامل نداشته باشیم مأموریت را انجام نخواهیم داد.»
گفتنی است ناسا نخستین شاتل فضایی خود به اسم کلمبیا (Space Shuttle Columbia) را در تاریخ ۱۲آوریل۱۹۸۱ به فضا پرتاب کرد و پس از سه دهه فعالیت و انجام ۱۳۵ مأموریت فضایی، پرونده شاتل فضایی را برای همیشه بست. حالا پس از ۷سال، چشم ناسا به موفقیت پروژه شرکتهای آمریکایی دوختهشده تا از پرداخت هزینههای هنگفت به روسها رهایی پیدا کند.