ماهواره‌بر پروتون دوباره جان می‌گیرد

0 594

سیروس برزو: بخش ارتباطات رسانه‌ای شرکت فناوری‌های موشکی-فضایی خرونیچف طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که پرتاب تجاری بعدی ماهواره‌بر پروتون با ماهواره‌های خارجی در ماه مارس ۲۰۱۹ انجام خواهد گرفت. 
این ماهواره‌بر قرار است ماهواره‌های یوتلست ۵ وست (Eutelsat-5West) متعلق به شرکت یوتلست و سامانه ماهواره‌ای سوخت‌رسان موسوم به دستگاه گسترش مأموریت (Mission Extension Vehicle) یا ام.ای.وی (MEV) متعلق به شرکت آمریکایی سامانه‌های فضایی آ.ت.ک (ATK Space Systems Inc) را به فضا ببرد.

شرکت یوتلست، ماهواره یوتلست ۵ وست را از شرکت فرانسوی ایتالیایی تالس آلینا (Thales Alenia Space) با قیمت در حدود ۱۴۴ میلیون یورو خریداری کرد و این ماهواره را در سال ۲۰۰۲   وارد مدار کرد. عمر این ماهواره ۱۷ سال است و ۴ تن وزن دارد. مدار یوتلست ۵ در فاصله ۳۶۰۰ هزار کیلومتری زمین قرار دارد که این مدار را ژئو (GEO) یا اصطلاحاً زمین آهنگ می‌نامند. این ماهواره  ۴۵ ترانسپاندر دارد که ۱۰ عدد آن‌ها باند C و ۳۵ عدد آن‌ها باند KU  است.

عکس بالا
سیستم سوخت‌رسان
 (MEV)
را نشان می‌دهد.

به گفته نیکلای تستویدوف (Nikolai Testoyedov)، مدیرکل شرکت سیستم‌های ماهواره‌ای اطلاعات (Information Satellite Systems Company)، پرتاب یک ماهواره ارتباطات نظامی از گروه ماهواره‌های بلاگوست (Blagovest) نیز برای سه‌ماهه اول سال آینده مسیحی برنامه‌ریزی شده است. هر یک از این ماهواره‌های مخابراتی ساخت روسیه وزنی مابین ۳ تا ۴ تن دارند و مجهز به ۳۰ ترانسپاندر در باندهای Ku، C و Q می‌باشند.
در ماه آوریل امسال ماهواره نظامی بلاگوست-۲ با ماهواره‌بر پروتن راهی فضا شد و تا پایان سال، پرتاب دیگری با ماهواره بلاگوست-۳ برنامه‌ریزی شده است. در سال ۲۰۱۷ پروتون که قادر به حمل ۲۲.۸ تن محموله به مدارپایینی زمین است، چهار بار پرتاب داشت که نسبت به سال قبل آن یک بار بیشتر بود. البته پرتاب‌های این ماهواره‌بر روسی-اوکراینی در مقایسه با سال‌های گذشته سیر نزولی داشته است. پروتون در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۴  هشت و در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۲، پروتن  ده پرتاب  را انجام داد.
شاید بتوان گفت دلیل این سیر نزولی بروز یک مشکل در پرتابی طی سال ۲۰۱۶  بود که باعث شد روسکاسموس (Roscosmos) پس‌ازآن، تعدادی از موتورهای موشک را به بخش جداسازی برد تا دلیل شکست دقیقا معلوم شود و درنتیجه، پرتاب “پروتون” برای یک سال متوقف گردید. البته نمی‌توان مشکلات سیاسی بین روسیه و اوکراین طی سالهای اخیر را نیز در این کاهش بی‌تاثیر دانست.
به گفته الکساندر مدودف (Alexander Medvedev)، طراح اصلی و رئیس پژوهشگاه مرکزی صنایع ماشین‌سازی (Central Research Institute of Machine Building، با توجه به کاهش تولید ماهواره‌بر پروتون-ام، هزینه آن‌ها ۲.۵ برابر رشد خواهد کرد.

 
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=10800
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها