راهاندازی سازمان فضایی ترکیه
سیروس برزو: فاروق اوزلو وزیر فناوری و صنعت ترکیه اعلام کرد، ترکیه قبل از پایان امسال سازمان فضایی ترکیه را برای هماهنگی و کنترل فعالیتها در زمینه فضانوردی و ایجاد پیوندهای بینالمللی از طریق یک مرکز واحد راهاندازی خواهد کرد. به گفته وی، این سازمان وظیفه ایجاد تمرکز در تمام برنامههای ترکیه در فناوری فضایی، انجام هماهنگی و توسعه تماسهای بینالمللی در این زمینه از جمله در چارچوب سازمان ملل متحد را بر عهده خواهد داشت.
ورنک گفت: «برای ما شکلگیری یک بنیاد و پایه علمی برای توسعه صنعت فضا مهم است، آژانس فضایی ترکیه مسئول تعریف اصول توسعه و راهبردهای ترویج حوزه فضا در این کشور را بر عهده خواهد داشت.»
او اشاره کرد که اولین کارهای علمی در زمینه فنآوریهای فضایی ترکیه در اوایل دهه ۲۰۰۰ آغاز گردید. ابتدا کار برای ایجاد ماهوارههایی جهت نظارت بر سطح زمین بود که منجر به راهاندازی ماهوارههایی مانند بیلست (BİLSAT)، راست (RASAT) و گوکتورک (GÖKTÜRK) با همکاری کشورهای خارجی شد.
ماهواره بیلست یک ماهواره سنجشی با قدرت تفکیک مکانی ۲۶ متر در طیف مرئی و ۴ متر در حالت سیاه و سفید است که با همکاری اروپاییها ساخته شده. ماهواره راست نیز که با همکاری کره جنوبی ساخته شده، مجهز به دوربین سیاه و سفید با قدرت تفکیک ۷.۵ متر است همچنین این ماهواره قادر به تصویربرداری با دقت ۱۵ متر چند طیفی میباشد. ماهواره گوکتورک یک ماهواره کاملا عملیاتی با قدرت تفکیک مکانی ۰.۸ متر است و با همکاری شرکتهای اروپایی با هزینهای معادل ۲۵۰ میلیون یورو ساخته و در سال ۲۰۱۶ پرتاب شده است.
فاروق اوزلو میگوید: «این ماهوارهها اولین تجربه موفق مهندسان ترک در فناوری فضایی بود که بر اساس تجربه به دست آمده، امید است به ساخت اولین ماهواره مخابراتی کاملاً داخلی تورکست-۶آ (TURKSAT 6A) منجر گردد که قرار است اواخر سال ۲۰۲۰ پرتاب شود.» ماهواره تورکست-۶آ مجهز به ۲۰ ترانسپاندر باند Ku و ۳ ترانسپاندر باند X خواهد بود.
بنا به خبرهای منتشره این کشور در نظر دارد یک آژانس فضایی ملی ایجاد کند که یکی از اهداف آن، فرستادن فضانورد به فضا است و بنا به گفته یک منبع در دولت ترکیه اعلام کرد ایجاد سازمان ملی فضایی یکی از مهمترین اولویتهای دولت ترکیه بشمار میرود.
ترکیه ۶ میلیارد دلار برای ایجاد سازمان ملی فضایی اختصاص خواهد داد تا این سازمان باید تا سال ۲۰۲۳ کاملاً به اهداف تعیین شده برسد. ستاد سازمان فضایی در آنکارا خواهد بود اما محل فعالیت اصلی که هنوز بهطور دقیق روشن نشده دارای قلمرو ۵۰۰ هکتار است که ۱۰۰ هکتار برای ساخت یک مرکز ویژه به توسعه فناوریهای فضایی اختصاص خواهد یافت.
رئیسجمهور ترکیه علاقهمند رساندن شرکت مخابراتی ترکست این کشور به مقام ۲۰ شرکت برتر دنیا در این زمینه است بنا به گفته او در سال ۲۰۰۲، اين شرکت ۹۰ ميليون دلار درآمد و ۲۰۰۰ کارمند داشت اما امروز درآمدی بيش از يک ميليارد دلار دارد و ۵۰۰۰ نیرو در آن مشغول به کار هستند.
من عاشق فضا نوردی هستم و دنبال بهترین دانشگاه فضایی هستم