ایستگاه فضایی از دست رفته چین چه زمانی با زمین برخورد می‌کند؟

0 650

احتمال می‌رود ایستگاه فضایی چین که کنترل خود را سال گذشته از دست داده است در همین ماه با زمین برخورد کند.
در ماه ژانویه ۲۰۱۸، چین اعتراف کرد که کنترل ایستگاه فضایی تیانگونگ-۱ (Tiangong-1) را از دست داده است. هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که ممکن است این ایستگاه کجا فرود بیاید و زمان دقیقی از برخورد با جو زمین در دست نیست. برآوردهای پیچیده تخمین زده‌اند که این ایستگاه فضایی حدود ۲۴ مارس به زمین می‌افتد.
حرکت این ایستگاه توسط آژانس فضایی اروپا(ESA) دنبال می‌شود. آژانس فضایی اروپا تخمین زده است که تیانگونگ-۱ در دوره زمانی بین ۲۴ مارس الی ۱۹ آوریل به جو زمین سقوط می‌کند.
با توجه به برآورد غیردقیق بازگشت ایستگاه فضایی چینی به زمین، آژانس فضایی اروپا مسیر ایستگاه فضایی را در طول این ماه به طور دائم دنبال می‌کند.
با توجه به مسیر فعلی این ایستگاه، به‌نظر می‌رسد که در نزدیکی عرض‌های شمالی فرود خواهد آمد. این بدین معنی است که در اطراف شمال ایالات متحده آمریکا، اسپانیا، پرتغال، یونان، چین، خاورمیانه و کشورهای دیگر فرود خواهد آمد.
به گفته کارشناسان، مقدار کمی از بقایای تیانگونگ-۱ ممکن است سالم بماند. این طور که گفته می‌شود، احتمال برخورد بقایای این ایستگاه به کسی، بسیار کم است.
کارشناسان همچنین اشاره می‌کنند که تاکنون در تاریخ، هیچ کس از بازگشت دستگاه‌ها و فضاپیماهای مستعمل و از کار افتاده صدمه ندیده است. تیانگونگ-1 اولین ایستگاه فضایی ساخته و پرتاب شده توسط چین است. چین در ماه مارس ۲۰۱۶ اعلام کرد که برقراری ارتباط با ایستگاه فضایی متوقف شده است. طبق گفته سازمان هوافضا، دنبال کنندگان آماتور ماهواره‌ها ادعا می‌کنند که ارتباط این ایستگاه از ژوئن ۲۰۱۶ قطع شده است.
در هنگام فرود به زمین ممکن است مواد خطرناکی روی ایستگاه فضایی وجود داشته باشد. یک ماده بسیار سمی و خورنده به نام هیدرازین(hydrazine) می‌تواند از سقوط و برخورد جان سالم به در ببرد. اگر در میان مواد بازگشتی یافت شود، لمس یا استنشاق گاز آن خطرناک است.
در اصل، برنامه‌ریزی شده بود که بازگشت این ایستگاه کنترل شده باشد، چنان که هنگام بازگشت موتورها سرعت آن را کاهش دهند تا به آرامی به سمت یک منطقه بزرگ و غیرمسکونی در اقیانوس آرام جنوبی فرود بیاید.
زمانی که چین کنترل موتورهای آن را از دست داد، این برنامه‌ها نیز بر باد رفت. چین هنوز اعلام نکرده است که دقیقا چه زمانی کنترل ایستگاه فضایی را از دست داده است. نام تیانگونگ-1 به معنی قصر بهشتی است.


منبع خبرگزاری ایسنا
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=6005
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها