مانور اطفاء حریق در ایستگاه فضایی بین‌المللی / تصاویر

0 1,196

عکس‌هایی که می‌بینید مربوط به یک فیلم سینمایی نیست. این افراد “سرگئی پروکوریف”، “الکساندر گرست” و “سرینا اونون-چنسلور”، فضانوردان ناو سایوز ام.اس-۹ (Soyuz M.S-9) هستند که خود را برای سفر به فضا آماده می‌کنند. آن‌ها باید یاد بگیرند در شرایطی که ایستگاه فضایی بین‌المللی احیاناً دچار آتش‌سوزی و یا نشت گاز سمی شده و هوای داخل ایستگاه قابل‌تنفس نیست، چطور با این اتفاق مقابله کنند و یا  جان خود را نجات دهند.
با توجه به اینکه تاکنون چند بار در ایستگاه‌های فضایی آتش‌سوزی رخ‌داده و یا به دلیل نشت گاز هوای داخل ایستگاه مسموم شده است، فضانوردان می‌آموزند که در چنین شرایطی چطور عمل کنند و آتش‌سوزی را خاموش و یا از نشت گاز جلوگیری کنند.

 
در این عکس‌ها در حقیقت سه سرنشین سایوز ام.اس-۹ در حال دادن امتحان به کارشناسان مرکز آموزش فضانوردان هستند و گام‌به‌گام کارهای آن‌ها غیرازآنکه ثبت و ضبط می‌شود، با نظارت مربیان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

 
در این عملیات که چند روز پیش انجام شد، آن‌ها چند سناریوی مختلف داشتند. در مرحله اول نشان دادند اگر در ایستگاه آتش‌سوزی رخ دهد، قدم‌به‌قدم چه‌کارهایی را باید انجام دهند. تمام‌کارها بازسازی شد و آموزشیاران به‌دقت کارهای آن‌ها را تحت کنترل و ارزیابی قراردادند.

 
فضانورد “سرگئی پروکوریف”، “الکساندر گرست” و “سرین اونون -چنسلور” موفق به خاموش کردن یک آتش‌سوزی در بخش روسی ایستگاه فضایی بین‌المللی شدند، پس از آن آنها هوای داخل ایستگاه را بازسازی و وضعیت عادی را برقرار کردند.

 
در تمرین دوم آن‌ها در موقعیتی قرار گرفتند که آتش‌سوزی قابل‌کنترل نبود، بنابراین ادامه حضورشان در ایستگاه غیرممکن بود، به همین دلیل آن‌ها باید به‌فوریت آماده ترک ایستگاه شده و با پناه بردن به سفینه سایوز خود را برای بازگشت به زمین آماده می‌کردند. در این مرحله، خدمه درحالی‌که ماسک گاز زده‌اند، لباس فضایی خود را پوشیدند و بعد از فرار به داخل سفینه، آن را از ایستگاه جدا کردند که بخش نهایی تمرین در شبیه‌ساز ناو سایوز مرکز آموزش فضانوردان صورت گرفت.

 
در پایان کار، گروه مربیان مرکز آموزش، از کار هماهنگ و همکاری خوب فضانوردان در مواقع اضطراری راضی بودند و از آن‌ها به خاطر این کار دقیق و خوب قدردانی کردند.

 
ناو کیهانی سایوز ام.اس-۹ قرار است روز ۶ ژوئن ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شود و تا نوامبر ۲۰۱۸ در مدار زمین خواهد بود.

منبع خبرگزاری ایسنا
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=5595
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها