رقابت بزرگ فضایی به تعویق افتاد

0 600

سازمان ناسا در سال ۲۰۱۶ با دو شرکت اسپیس ایکس(SpaceX) و بوئینگ قراردادی مشابه را امضا کرد که به‌موجب آن این دو شرکت برای ساخت کپسول‌های ارسال انسان به فضا تلاش می‌کردند. در ابتدای امر قرار بود تا نخستین پرواز این کپسول‌ها در سال ۲۰۱۷ انجام شود ولی هر دو شرکت در تحقق وعده‌های خود ناکام مانده و نتوانستند تا در سال ۲۰۱۷ به این دستاورد دست پیدا کنند.

دوغول در گوشه‌های رینگ
شرکت اسپیس ایکس کپسول‌هایی را طراحی کرده است که می‌تواند ۷ مسافر را به فضا ببرد. این کپسول که نسل جدید کپسول دراگون (کپسول ارسال بسته‌های مواد موردنیاز به ایستگاه بین‌المللی فضایی) به‌حساب می‌آید و کرو دراگون (Crew dragon) نام دارد، یکی از زیباترین فضاپیماهای ساخته‌شده به‌حساب می‌آید. این فضاپیما به شیشه‌هایی بسیار بزرگ مجهز است که می‌تواند نمایی زیبا از فضا را به سرنشینان خود ارائه کند. تا به امروز دو بلیت سفر به فضا توسط افراد شخصی رزرو شده است ولی این افراد باید منتظر بمانند که ابتدا کرو دراگون بتواند سفری موفق به ایستگاه بین‌المللی فضایی داشته باشد.
در سوی دیگر این رقابت، شرکت بوئینگ قرارگرفته است. محصول این شرکت برای این پروژه، مدل سی اس تی ۱۰۰ استارلاینر (CST 100 Starliner) نام دارد و بوئینگ از سال ۲۰۱۰ در حال کار کردن بر روی آن است. سه نوع از استارلاینر بوئینگ وجود دارند که هر یک از آن‌ها کاربری ویژه خود رادارند. نخستین مدل برای باقی ماندن در مدار زمین طراحی‌شده است، مدل سوم کپسولی است که برای ارسال محموله‌ها و بدون حضور سرنشین انسانی عمل می‌کند. با این تفاسیر نسخه دوم باقی می‌ماند که در حقیقت کپسول ارسال انسان به فضا بوده است ولی بازهم شاهد عدم توفیق بوئینگ در تکمیل آن در سال ۲۰۱۷ هستیم.


تکلیف پروژه ناسا چه خواهد شد؟

این شرکت‌ها در حال تلاش هستند تا بتوانند پروژه‌های خود را هرچه سریع‌تر عملیاتی کنند ولی عملاً هیچ‌کدام از آن‌ها نتوانسته‌اند تا برنده این رقابت و مسابقه فضایی شوند. ناسا چاره‌ای جز صبر کردن ندارد و حتی ممکن است این پروژه‌ها در سال ۲۰۱۸ نیز به موفقیت نرسند. به‌این‌ترتیب تنها زمان تعیین خواهد کرد که اسپیس ایکس برنده رقابت سال ۲۰۱۸ خواهد بود یا بوئینگ.

توضیح اسپاش: ناگفته نماند ناسا از سالها پیش در حال توسعه کپسول سرنشیندار اوریون می‌باشد اما طی سالهای اخیر که شرکت‌های خصوصی در این زمینه وارد میدان شده‌اند برنامه دولتی ناسا دچار وقفه‌های گاه و بیگاه شد و انگیزه‌ها برای ادامه آن پروژه کمرنگ‌تر شد هر چند ناسا پروژه اوریون را رها نکرده و سیاست‌های ترامپ شرایط را تا حدی به نفع این پروژه تغییر داده است.   

منبع سیناپرس
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=5404
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها