بقایای حامل فضایی چین در اقیانوس هند سقوط کرد

0 173

بقایای حامل فضایی لانگ مارچ-۵بی (Long March-5B) چین که به مدار زمین فرستاده شده بود، پس از بازگشت به جو زمین در اقیانوس هند سقوط کرد. قطعات این حامل پس از ورود به جو در آتش سوخت و بقایای آن در اقیانوس هند و در نزدیکی جنوب غربی هند و سریلانکا فرود آمد. پیش‌از‌این کارشناسان از احتمال سقوط بقایای لانگ مارچ ۵-بی در خشکی و مناطق مسکونی خبر داده بودند.

مرحله اصلی حامل فضایی مذکور که اخیرا ماژول اصلی ایستگاه فضایی این کشور را به فضا منتقل کرده بود، در مسیر بازگشت به زمین قرار گرفت و این احتمال داده شد که به‌طور غیرقابل پیش‌بینی در منطقه‌ای مسکونی فرود بیاید. این قطعه از حامل، بدون سوخت ۲۱ تن وزن داشت و از‌این‌رو خطری برای زمین محسوب می‌شد.

حامل فضایی لانگ مارچ-۵بی نسخه اصلاح‌شده حامل دو مرحله‌ای لانگ مارچ-۵ است. این حامل طی ماموریت اخیر، دومین پرتاب خود را پس از حدود یک سال از زمان اولین ماموریتش به‌انجام رساند. از نکات جالب لانگ مارچ-۵بی، داشتن یک و نیم مرحله است که سبب افزایش کارآیی و قابلیت اطمینان آن می‌شود؛ با این توضیح که بوسترهای این حامل به‌عنوان نیم مرحله به‌شمار می‌روند. حامل مذکور با طول کلی ۵۳.۷ متر، قطر ۵ متر و وزن برخاست ۸۳۷ تُن، قادر به حمل ۲۲ تُن محموله به مدار نزدیک زمین است.

لانگ‌مارچ-۵بی دارای ۴ بوستر بوده که هر کدام ۳.۳۵ متر قطر دارند. این حامل فضایی همچنین قادر به ایجاد نیروی پیشران ۱۰۵۷۳ کیلونیوتن در هنگام برخاستن از زمین است. از لانگ‌مارچ-۵بی برای فرستادن محموله‌های حجیم و سنگین (شامل ماژول‌های ایستگاه فضایی چین) به مدارهای نزدیک زمین استفاده می‌شود.

 

espash ، bbc

با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=17794
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها