شرکت اروپایی ماهواره سنجشی امارات با اهداف نظامی و تجاری را به فضا پرتاب کرد

0 304

شرکت اروپایی آریان ‌اسپیس (Arianespace) با استفاده از ماهواره‌بر روسی سایوز-۲ (Soyuz-2) ماهواره سنجشی امارات را که برای هر دو هدف نظامی و تجاری ساخته شده، به فضا پرتاب کرد. این عملیات روز پنجشنبه ۲دسامبر (۱۲آذر) ساعت ۰۵:۳۰ به‌وقت گرینویچ از پایگاه فضایی گویان فرانسه (French Guiana) در آمریکای جنوبی انجام شد. ماهواره مذکور موسوم به فالکون آی (Falcon Eye) دومین ماهواره از این نوع می‌باشد که توسط شرکت اروپایی ایرباس دیفنس اند اسپیس (Airbus Defence and Space) و شرکت فرانسوی-ایتالیایی تالس آلنیا اسپیس (Thales Alenia Space) برای نیروهای مسلح امارات ساخته شده است. اولین ماهواره طی شکست مأموریت ماهواره‌بر اروپایی وگا (Vega) در سال ۲۰۱۹ از بین رفته بود.

فالکون آی با وزنی معادل ۱۱۹۰ کیلوگرم دارای عمر طراحی ۵ سال بوده و از باس ماهواره‌ای استروست-۱۰۰۰ (AstroSat-1000) بهره می‌برد. این ماهواره که در مدار خورشیدآهنگ و در فاصله حدوداً ۶۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار گرفته، مجهز به یک سامانه تصویربرداری اپتیکال (نوری) با قدرت تفکیک مکانی ۰.۷ متر برای مسیری به پهنای ۲۰ کیلومتر است. فالکون آی بر اساس طراحی ماهواره‌های فرانسوی پلیادس-اچ‌آر (Pléiades-HR) ساخته شده‌ است. امارات از این ماهواره برای مقاصد تجاری و استفاده از داده‌های آن در بازار سنجش از دور ماهواره‌ای نیز بهره خواهد برد.

نمای ماهواره فالکون آی

سایوز-۲ نسخه پیشرفته ماهواره‌بر سایوز می‌باشد که توسط مرکز پراگرس راکت اسپیس (Progress Rocket Space Centre) و اداره طراحی خودکار شیمیایی (Chemical Automatics Design Bureau) هر دو متعلق به روسیه ساخته شده است. این ماهواره‌بر دارای چهار نسخه بوده که در این مأموریت از نسخه سایوز-اس‌تی-ای (Soyuz-ST-A) استفاده شد. سایوز-اس‌تی-ای قادر به حمل ۴۲۳۰ کیلوگرم محموله به مدار خورشیدآهنگ است.

سایوز-۲ یک ماهواره‌بر سوخت مایع دو مرحله‌ای است که دارای طول کلی ۴۶.۳ متر بوده و قطر مراحل اول و دوم آن به‌ترتیب ۲.۹۵ متر و ۲.۶۶ متر می‌باشد. همچنین یکی از مراحل فوقانی آن فرگات-ام (Fregat-M) نام دارد که در این عملیات پرتاب از آن استفاده شد. این مرحله با ۱.۵ متر طول دارای قطری معادل ۳.۳۵ است. سایوز-۲ با وزن ۳۱۲ تُن اولین بار در سال ۲۰۰۴ به فضا پرتاب شد و با احتساب این عملیات تاکنون ۱۰۹ مأموریت را به‌انجام رسانده که ۷ مورد آن ناموفق بوده است. هر بار پرتاب این ماهواره‌بر برای آژانس فضایی روسیه (Roscosmos) بین ۳۵ تا ۴۸.۵ میلیون دلار و برای شرکت آریان‌اسپیس ۸۰ میلیون دلار هزینه دربردارد.


 

space.skyrocket ، wikipedia ، spacenews ، space ، rocketlaunch

با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=16108
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها