کاوشگر وویجر ۲ دچار نقص شد

0 401

کاوشگر وویجر ۲ (Voyager 2) متعلق به ناسا، که در نوامبر سال ۲۰۱۸ از منظومه‌ شمسی خارج شده بود، دچار مشکلات فنی شده است. براساس اعلام آژانس فضایی آمریکا یک نقص موجب شده وویجر ۲ خود را در حالت ایمن قفل نماید؛ البته مهندسان این سازمان در تلاش هستند تا دوباره آن را به‌کار بیاندازند.

طبق گفته ناسا، کاوشگر مذکور در انجام مانور برنامه‌ریزی شده خود در روز شنبه ۲۵ژانویه ناموفق بود؛ مانوری که قرار بود طی آن یک چرخش ۳۶۰ درجه‌ای را جهت تنظیم ابزار میدان مغناطیسی خود انجام دهد. وویجر ۲ به این علت که دو سامانه پرمصرف آن همزمان در حال کار بودند و فشار زیادی به منبع تغذیه وارد آمد، دچار مشکل شد.

مهندسان ناسا قادرند با این کاوشگر ارتباط برقرار کرده و برای برطرف کردن مشکل اقدام نمایند. البته با توجه به فاصله بسیار زیاد وویجر ۲ از زمین، سرعت پیشرفت فرآیند تعمیر به‌کندی پیش می‌رود. از آنجا که کاوشگر یادشده در فضای میان‌ستاره‌ای قرار دارد، برقراری ارتباط با آن و ارسال فرمان ۱۷ ساعت طول می‌کشد و همین میزان زمان نیز برای دریافت پاسخ از آن لازم است.

وویجر ۲ یک کاوشگر بی‌سرنشین است که حدود ۴۳ سال پیش و در تاریخ ۲۰اوت۱۹۷۷ در قالب برنامه وویجر (Voyager) برای مطالعه سیاره‌های خارجی منظومه شمسی و همچنین فضای میان‌ستاره‌ای توسط ناسا به فضا پرتاب شده‌ است. با وجود اینکه این کاوشگر ۱۶ روز پیش از وویجر ۱ پرتاب شده بود، شش سال بیشتر زمان برد تا به فضای میان‌ستاره‌ای دست یابد؛ زیرا وویجر ۲ این مسافت را با سرعتی کندتر طی می‌کرد.

کاوشگر مذکور مدتی پیش موفق به ارسال اولین داده‌ها و اندازه‌گیری‌های خود از فضای میان‌ستاره‌ای شد؛ اطلاعاتی که سرنخ‌هایی ارزشمند در مورد ساختار منظومه شمسی را برای دانشمندان فراهم می‌آورد.

با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=14712
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها