کشف یک ماده ژل مانند در نیمه پنهان ماه توسط ماه‌نشین چینی

0 698

چین با مأموریت فضایی ماه‌نشین چانگ ای ۴ (Chang’e 4) خود در حال اکتشاف بخش ناشناخته‌تر ماه یعنی نیمه تاریک آن است و تا به حال موفق به کشف موادی معدنی شده که احتمالا از اعماق این قمر سربرآورده‌اند. اخیرا این فضاپیما ماده ژل مانند جدیدی را در ماه پیدا کرده که رنگ عجیبی هم دارد.

این ماده روز ۳ مرداد (۲۵ جولای) کشف شد و آنقدر برای دانشمندان پروژه جذاب و قابل توجه بود که تمام فعالیت‌های اکتشافی دیگر این مأموریت را کنار گذاشتند تا به تحقیق روی ماهیت این ترکیب ناشناخته بپردازند.

مأموریت مذکور متشکل از ماه‌نشین چانگ ای ۴ و یک ماه‌گرد به نام یوتو ۲ (Yutu 2) می‌شود و همین ماه‌گرد بود که در گشت و گذارش روی نیمه پنهان ماه به این ترکیب ژل مانند نامتعارف برخورد کرد.

سایه ماه‌نشین چانگ ای ۴ و ردپای آن روی سطح ماه

ماده مذکور در یک دهانه آتش‌فشانی ماه کشف شد و به خاطر بافت خاص و رنگ متفاوتش از قسمت‌های دیگر سطح ماه متمایز بود. دانشمندان چینی اطلاعات بیشتری در مورد ظاهر این ماده منتشر نکرده‌اند و فقط به ژل مانند بودن و رنگ نامتعارف آن اشاره نموده‌اند. شاید این ماده نوعی شیشه ذوب شده باشد که بر اثر برخورد یک شهاب‌سنگ روی سطح ماه به جای مانده است.

ماه نشین چانگ ای ۴ طی شب‌های سرد ماه روی حالت خواب (Sleep) می‌رود تا در روز مأموریت خود را ادامه دهد. این فضاپیما اخیرا دوباره فعال شده تا مأموریت نهمین روز قمری خود را آغاز نماید. هر روز در ماه معادل ۱۴ روز در زمین است.

وظیفه بعدی چانگ ای ۴ این است که با استفاده از ردیاب رادیویی نوترونی، ردیاب رادیویی فرکانس پایین، طیف‌سنج تصویربرداری مادون قرمز و سایر ابزاری که روی آن تعبیه شده به بررسی دقیق ساختار پوسته ماه بپردازد.

البته مأموریت چینی‌ها فقط با استفاده از فناوری داخلی ممکن نشده است و نمایانگر یک همکاری در سطح بین‌المللی است. ماه‌نشین چینی از چهار محموله ساخت کشورهای هلند، آلمان، سوئد و عربستان سعودی استفاده می‌کند.

منبع دیجیاتو
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=13844
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها