1398/03/11

آداب غذا خوردن در ایستگاه فضایی+تصاویر

از آغاز فعالیت انسان برای سفر به فضا تغذیه به عنوان یکی از اولین نیازهای بشر مورد توجه کارشناسان و دانشمندان بوده است. اینکه غذای تهیه شده مورد پسند و مطابق با سلیقه مصرف کننده باشد شرط بسیار مهمی است. مواد بکار رفته، شکل پخت، درصد مواد، مزه کلی غذا و غیره از مواردی است که می‌تواند در بی‌اشتهایی و یا...
آداب غذا خوردن در ایستگاه فضایی+تصاویر

از آغاز فعالیت انسان برای سفر به فضا تغذیه به عنوان یکی از اولین نیازهای بشر مورد توجه کارشناسان و دانشمندان بوده است. اینکه غذای تهیه شده مورد پسند و مطابق با سلیقه مصرف کننده باشد شرط بسیار مهمی است. مواد بکار رفته، شکل پخت، درصد مواد، مزه کلی غذا و غیره از مواردی است که می‌تواند در بی‌اشتهایی و یا میل به غذا تاثیر بگذارد.

قبل از پرواز، فضانوردان انواع غذاهای مختلف را می‌چشند و به آنها نمره‌ای بین ۱ تا ۹ می‌دهند. اگر غذایی نمره کمتر از سه بگیرد آن را از فهرست غذایی آن فضانورد حذف می‌کنند. غذاهای دارای نمره کمتر از هفت، خیلی کم در جیره غذایی او قرار می‌گیرد و غذاهای ۸ و ۹ به عنوان غذای‌های اصلی انتخاب می‌شوند.

تعداد زیادی از غذای فضانوردان به شکل کنسرو و در ظرف معمولی تهیه می‌شود. برخی دیگر به صورت آب گرفته و کاملاً خشک. در فضا، به آن آب اضافه کرده و بعد از چند دقیقه می‌خورند. چای و قهوه هم که در پاکت‌های پلاستیکی یا آلومنیومی است با اضافه کردن آب گرم آماده و از طریق یک نی مصرف می‌شود. البته زمانی که سامانتا کریستوفورتی (Samantha Cristoforetti) فضانورد ایتالیایی به ایستگاه فضایی بین‌المللی سفر کرد، فضانوردان توانستند قهوه اسپرسو را هم بچشند چون کارشناسان سازمان فضایی اروپا، دستگاه تهیه این نوع قهوه در فضا را ساخته بودند.

آداب غذا خوردن در ایستگاه فضایی+تصاویر

غذاها بدون بهره‌گیری از مواد تراریخته تولید شده‌اند. سازمان فضایی روسیه روسکاسموس (Roscosmos) در نظر دارد به زودی چیزبرگرهایی را در بسته‌بندی مخصوص در جیره غذایی فضانوردان قرار دهد.

۱۱ مدل مختلف مواد غذایی با استفاده از مواد اولیه تازه و طبیعی و طی فرآیندهای کاملاً برنامه‌ریزی شده در تیوب‌های مخصوص تهیه می‌شوند که از جمله می‌توان به گوشت بره و سبزیجات، دسر پنیر و پوره زردآلو و سیب اشاره کرد.

در ایستگاه فضایی بین‌المللی، میز غذاخوری در بخش روسی زوزدا قرار دارد و فضانوردان برای صرف غذا دور آن جمع می‌شوند. وسایل غذاخوری هر فضانورد در یک دستمال مخصوص قرار دارد و نام فضانورد بر روی آن نوشته شده است. آن‌ها موظفند بعد از خوردن غذا، به دلیل کمبود آب به جای شستن، با دستمال‌های مخصوص نم دار ضدعفونی شده، آنها را پاک کنند.

برای جلوگیری از شناور شدن قاشق، چنگال و کارد غذاخوری، آن‌ها را یا با نخ به دستمال نگهداری می‌بندند که آن هم با چسب به لباس فضانورد چسبیده است و یا با استفاده از آهنربا آن‌ها را بر روی میز یا کیف مخصوص، ثابت نگه می‌دارند.

آداب غذا خوردن در ایستگاه فضایی+تصاویرآداب غذا خوردن در ایستگاه فضایی+تصاویرآداب غذا خوردن در ایستگاه فضایی+تصاویر

فضانوردی و سرنشین‌دار | عکس و فیلم و اینفوگرافیک |

نظر شما
اخبار مرتبط

انتقاد از برنامه تغذیه‌ی فضایی ناسا

1398/02/17
با استناد به تحقیقات متخصصان بیوفیزیک مرکز علمی آکادمی علوم کراسنویارسک روسیه که در مجله اکتا استروناتیکا (Acta Astronautica) منتشر شده است، برنامه غذایی فضانوردان که در ناسا طراحی شده است...

سفر جلبک‌ها از اعماق اقیانوس تا فضا برای تغذیه فضانوردان

1398/02/22
کارشناسان در نظر دارند با استفاده از رشد گونه‌ی خاصی از جلبک در فضا تغذیه فضانوردان در زمان سفر‌های فضایی را امکان‌پذیر کنند. محققان در نظر دارند در اولین آزمایش گونه‌ی خاصی از جلبک‌ها...

پربازدیدکننده ترین خبر

پیوستن سریلانکا به جمع کشورهای فضایی

با پرتاب ماهواره راوانا-1 (Raavana-1) به فضا در چارچوب برنامه بردز-3 (Birds-3)، سریلانکا نیز به جمع کشورهای فضایی پیوست. این ماهواره مکعبی تحقیقاتی توسط دو دانشجوی رشته مهندسی فضایی سریلانکایی که در موسسه فناوری کیوشو (Kyushu Institute of Technology) ژاپن مشغول به تحصیل هستند ساخته شده است. راوانا-1 که در تاریخ 18ام آوریل سال جاری میلادی به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شد، اواسط ماه ژوئن در مدار پیاده‌سازی گردید و مشغول به تهیه تصاویر سنجشی ماهواره‌ای از سریلانکا در فاصله 400 کیلومتری شد. این ماهواره طول عمری 18ماهه و وزنی برابر با 1.1 کیلوگرم دارد. لازم به ذکر است که برنامه بردز-3 توسط سازمان ملل و به منظور کمک به کشورها برای پرتاب اولین ماهواره خود راه‌اندازی شده است. در پرتابی که توسط ماهواره‌بر آنتارس (Antares) انجام شد ماهواره‌هایی از ژاپن و نپال، راوانا-1 را همراهی کردند.