تلسکوپ فضایی کپلر بازنشسته شد

0 548

 تلسکوپ کپلر در سال۲۰۰۹ به فضا پرتاب شد و قرار بود مأموریت آن حدود ۳.۵سال به طول بینجامد. اما این زمان حدود ۵سال دیگر نیز تمدید شد.
حال با کاهش شدید ذخیره سوخت کپلر (Kepler) و کاهش کیفیت فعالیت آن و همین‌طور از راه رسیدن فناوری‌های جدیدتر تصویربرداری فضایی،دانشمندان ناسا قصد دارند کپلر را در وضعیت خواب قرار دهند و در فرصت مناسب آخرین مجموعه از داده‌های ذخیره‌شده توسط آن را بازیابی و منتقل کنند. هرچند هیچ تضمینی برای موفقیت این طرح وجود ندارد.


کپلر از زمان پرتاب به فضا برای شناسایی بیش از ۲۶۰۰سیاره در خارج از منظومه شمسی به کار گرفته‌شده و مشخص‌شده که ۳۰مورد از این سیاره‌ها به دور ستاره‌هایی مشابه با خورشید در حال گردش هستند و لذا احتمال می‌رود منظومه‌هایی مشابه با منظومه شمسی را شکل دهند.


در ماه‌های اخیر عملکرد فنی و کیفی کپلر کاهش‌یافته و این امر دانشمندان را به تکاپو انداخته تا قبل از خرابی کامل این تلسکوپ به هر نحو ممکن مجموعه اطلاعات باقی‌مانده را از آن استخراج کنند. قرار است کپلر یک هفته دیگر یعنی در تاریخ ۱۰اکتبر از حالت خواب خارج شود و با نشانه‌گیری آنتن بلند آن به سمت زمین داده‌های این تلسکوپ به هر نحو ممکن به زمین منتقل شود.
کپلر در جریان آخرین فعالیت علمی خود که ۲۷روز به طول انجامید، بیش از ۳۰هزار ستاره و کهکشان را رصد کرد و اگر سوخت آن به اتمام نرسد می‌تواند اطلاعات خود را به زمین منتقل کند.

 
منبع موبنا
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=11280
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها