هند با موفقیت دو ماهواره به فضا پرتاب کرد

0 560

 به گفته مقامات هندی، این دو ماهواره جمعاً ۸۸۹ کیلوگرم وزن داشتند و عملیات پرتاب آن‌ها با همکاری مشترک شرکت فنّاوری ماهواره سوری (Surrey) و شرکت انتریکس ( Antrix Corporation) وابسته به سازمان ایسرو (ISRO) هند انجام شد.
ماهواره نوا سار (NOAA Surrey) ماهواره سنجشی است که برای نقشه‌کشی جنگل‌ها، نظارت بر زمین، سطوح یخچال‌های طبیعی، سیل و سایر بلایای طبیعی مورداستفاده قرار خواهد گرفت.
اما ماهواره دیگر سنجشی که موسوم به اس۱-۴ (S1-4) است دارای یک دوربین قدرتمند و پیشرفته برای بررسی منابع، محیط‌زیست، مدیریت شهری و نظارت بر بلایای طبیعی است.
سازمان ایسرو در سال‌های اخیر با استفاده از ماهواره‌بر‌های خود توانسته است توجه کشورهای خارجی را برای قرار دادن ماهواره‌ها با هزینه‌های کمتر در فضا به دست آورد.
به گفته مقامات این سازمان، ایسرو در سال‌های۲۰۱۵ تا۲۰۱۸ توانسته است یک درآمد معادل ۵۶میلیارد روپیه به دست آورد.
این سازمان هم‌اکنون دارای ۸۴مشتری برای استفاده از خدمات ارتباطی آن است. تعدادی از شبکه‌های تلویزیونی و همچنین شرکت بزرگ رلاینس (Reliance) هند ازجمله مشتریان برجسته ایسرو می‌باشند.
در دوره یادشده، ایسرو ۹۹ماهواره به فضا پرتاب کرده است که ۶۹مورد آن مربوط به کشورهای خارجی بوده است.
هند اعلام کرده است قصد دارد تا سال۲۰۲۲، اولین فضانورد خود را به فضا پرتاب کند. مأموریت قرار دادن سه هندی در فضا کمی بیش از ۱.۴میلیارد دلار هزینه خواهد داشت که این نشان‌دهنده هزینه پایین‌تر مأموریت فضایی هند در مقایسه با کشورهایی همچون آمریکا و چین است.
مأموریت پرتاب انسان به فضا در ماه گذشته توسط نارندرا مودی نخست‌وزیر هند اعلام شد و سازمان تحقیقات فضایی هند ،ایسرو، آن را اجرا خواهد کرد. در این مأموریت سه فضانورد هندی به مدت هفت تا ۱۰روز در فاصله ۳۰ تا ۴۰۰کیلومتری از زمین قرار خواهند گرفت.
سازمان تحقیقات هوا و فضای هند ،ایسرو، در ماه ژانویه صدمین ماهواره خود را از مرکز فضایی ساتیش داوان (Satish Dhawan Space Centre) واقع در جزیره سریهاریکوتا (Sriharikota) در ایالت آندرا پرادش با موفقیت به فضا پرتاب کرد.

این اولین پرتاب ماهواره‌بر سازمان ایسرو در سال۲۰۱۸ و همچنین اولین عملیات موفقیت‌آمیز این سازمان پس از شکست مأموریت قرار دادن ماهواره نظارت بر زمین آی.آر.ان.اس.اس-۱اچ (IRNSS-1H) در فضا در ماه اوت سال گذشته بود.
مأموریت پیشین سازمان ایسرو به دلیل باز نشدن سپر گرمایشی ماهواره موردنظر، با شکست روبرو شد.
سازمان تحقیقات هوا و فضای هند تاکنون ۴۰عملیات موفق در پرتاب ماهواره‌بر‌های مختلف پی.اس.ال.وی (PSLV) به فضا داشته است.
این سازمان در ماه ژوئن سال گذشته ۳۱ماهواره کوچک را در یک ماهواره‌بر به فضا پرتاب کرد.
سازمان ایسرو همچنین توانست سنگین‌ترین ماهواره‌بر جی.اس.ال.وی نسل ۳ (GSLV) ساخت خود را برای اولین بار با موفقیت به فضا پرتاب کند.
پیش‌ازاین هند برای پرتاب ماهواره‌های خود با وزن بیش از ۲تن به کشورهای خارجی وابسته بود.
سازمان تحقیقات هوا و فضای هند در سال گذشته با ثبت رکود بی‌سابقه پرتاب ۱۰۴ماهواره با یک ماهواره‌بر به فضا از جزیره کوچک سریهاریکوتا در جنوب هند با پشت سر گذاشتن رقبای بزرگی همچون روسیه و آمریکا، تاریخ‌ساز شد.
جزیره کوچک سریهاریکوتا در صنعت فضایی هند ،حکم دماغه کاناورال در ایالت فلوریدای امریکا را دارد که تاکنون ماهواره‌بر‌های فضایی و ماهواره‌های بسیاری از این جزیره به فضا پرتاب‌شده است.
سکوی پرتاب ماهواره‌بر جزیره سریهاریکوتا تاکنون با پرتاب بیش از ۲۰۰ماهواره از کشورهای مختلف ،میزبان برنامه‌های جاه‌طلبانه فضایی هند است.
هزینه‌های پرتاب از این سکو به حدی پایین است که حتی رقیبان قدر هند هم قادر به رقابت با این هزینه‌ها نیستند؛ برای مثال این کشور قادر است کاوشگر مریخ خود را با هزینه‌ای به‌مراتب پایین‌تر از بودجه‌ای که هالیوود به ساخت فیلم‌های فضایی تخصیص می‌دهد، به سیاره سرخ ارسال کند.

منبع دنياي اقتصاد
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=11150
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها