نحوه پیدا کردن کانون بارش شهابی برساوشی

0 430

شامگاه و بامداد روزهای ۲۱ و ۲۲ مردادماه جاری آسمان میزبان بارش‌های شهابی است که در این شب‌ها به دلیل کم بودن درخشندگی ماه، رصدگران می‌توانند در مناطق به‌دوراز آلودگی نوری شهرها این پدیده زیبای نجومی را به نظاره بنشینند.
بارش شهابی برساوشی یکی از معروف‌ترین بارش‌های شهابی است که همه‌ساله در روزهای ۲۱ و ۲۲ مردادماه به اوج بارش می‌رسد. این بارش شهابی از بازمانده‌های دنباله‌دار ۱۰۹/P سویفت تاتل است که هر ۱۳۰ سال یک‌بار به دور خورشید می‌گردد. به اعتقاد فعالان حوزه نجوم با توجه به وضعیت خوب رصدی و نبود ماه در آسمان، شهاب‌های این بارش در سال جاری را به‌راحتی می‌توانید رصد کنید. آنچه بارش شهابی سال جاری را زیباتر می‌کند، وجود سیارات مریخ و زحل در آسمان شبانگاهی است.
برای مشاهده و رصد این بارش شهابی نیاز به آسمان تاریک است و در شهرها به دلیل وجود آلودگی نوری علی‌رغم آنکه بارش شهابی برساوشی دارای شهاب‌های پرنوری است، شهاب زیادی مشاهده نمی‌شود. بهترین مکان برای مشاهده بارش شهابی در مناطق به‌دوراز شهرها می‌باشد، در این شرایط می‌توان تعداد زیادی شهاب را در یک ساعت مشاهده کرد. این بارش شهابی از همه جای ایران قابل‌رؤیت است، کانون این بارش از ساعت ۲۳ شامگاه یکشنبه ۲۱ مرداد از سمت شمال شرقی کشور طلوع می‌کند و تا بامداد دوشنبه ۲۲ مرداد اوج این بارش شهابی می‌باشد.


سرعت شهاب‌های برساوشی حدود ۱۰۰ کیلومتر بر ثانیه است، این سرعت نزدیک به‌سرعت شهاب‌های اتا دلوی و اسدی است که سرعت زیادی دارند، ولی شهاب‌های برساوشی پرنورتر هستند. این بارش شهابی از همه نقاط کشور که به‌دوراز آلودگی نوری شهرها است، قابل‌مشاهده خواهد بود.


 اگر بیش از ۵ شهاب از یک نقطه در آسمان پدیدار شوند (یعنی امتداد برعکس حرکت آن‌ها به یک نقطه برسد) این مکان در آسمان، کانون بارش شهابی است. بارش‌های شهابی بر اساس نام صورت فلکی که در آن قرار دارد یا ستاره‌ای که در نزدیکی آن است نام‌گذاری شده است. مانند بارش شهابی اسدی ( شیری) که کانون آن در صورت فلکی شیر و بارش شهابی اتا دلوی که کانون بارش آن در کنار ستاره اتا در صورت فلکی دلو قرار دارد.

 
منبع بیگ بنگ
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=10736
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها